Mennyei harmóniák – július 1-jén kezdődik a Harmonia Albensis koncertsorozat

Orgonamuzsika és rézfúvós koncert, Mozart és Bruckner klasszikus darabjai – a júliusi csütörtök estéken ismét gyönyörű dallamok várják a székesfehérvári templomokban a zenekedvelő közönséget. A Harmonia Albensis négy alkalomból álló koncertsorozatában az Alba Regia Szimfonikus Zenekar kiváló muzsikusai mellett olyan neves művészekkel találkozhat a hallgatóság, mint Virágh András Gábor orgonaművész, Kertesi Ingrid Liszt-díjas operaénekesnő, Pad Zoltán Liszt-díjas karnagy, Pál Tamás Liszt-díjas karmester, az Ars Oratoria Kamarakórus és az Ewald Rézfúvós Együttes. A koncertek 19.30 órakor kezdődnek, jegyek és bérletek már kaphatók a zenekar jegyirodájában.

A székesfehérvári nyári programkínálat egyik kiemelkedő zenei eseménye a nagy hagyományokkal bíró Harmonia Albensis koncertsorozat, amelynek keretében az elmúlt mintegy két évtized során a zeneirodalom legnagyobb szerzőinek darabjai mellett kortárs műveket is hallhatott a közönség. A tavalyi kényszerszünet után idén júliusban ismét várják a zeneszeretőket a templomi hangversenyek: négy júliusi csütörtökön csendül fel gyönyörű muzsika nagyszerű művészek tolmácsolásában.

A július 1-jei nyitóhangversenyt az osztrák-német romantikus zene egyik legnagyobb mestere, Anton Bruckner emlékének ajánlják a zeneszerző halálának 125. évfordulóján. A műsorban az e-moll mise mellett rövid egyházzenei darabok hangzanak el a Szent Imre-templomban az Ars Oratoria Kamarakórus és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar fúvós művészeinek előadásában, Pad Zoltán Liszt-díjas karnagy vezényletével.

Virágh András Gábor orgonaművész-zeneszerző hangversenyét az Evangélikus templom falai között élvezhetik a zeneszeretők július 8-án. A budapesti Szent István-bazilika orgonaművésze ezen az estén az orgonairodalom remekműveit szólaltatja meg a templom nagyszerű hangszerén.

A sorozat harmadik koncertjének helyszíne a Szent Sebestyén-templom a Felsővárosban, ahol július 15-én este Mozart mennyei harmóniáiból kapnak ízelítőt az érdeklődők. A program első felében a zeneszerző ritkán hallható egyházzenei kompozícióiból hangzik el válogatás, majd a klasszikus zenekari repertoár egyik ékköve, az Esz-dúr szimfónia (KV 543) csendül fel az Alba Regia Szimfonikus Zenekar tolmácsolásában. Az est művészvendége Kertesi Ingrid Liszt-díjas operaénekesnő, vezényel Pál Tamás Liszt-díjas karmester.

Végül, július 22-én a számos nemzetközi versenyen díjnyertes Ewald Rézfúvós Együttes az európai zenetörténet több évszázadából válogatott programmal zárja a templomi hangversenyek idei sorozatát.

A Harmonia Albensis sorozat koncertjei csütörtök esténként 19.30 órakor kezdődnek. A négy templomi hangversenyt tartalmazó bérlet ára 6.400 forint, a jegyár 2.200 forint. Jegyek és bérletek az arso.jegy.hu oldalon és a Vörösmarty Színházban, a zenekar jegyirodájában kaphatók. A nyugdíjasok és diákok számára az árakból 25 százalék kedvezményt biztosítanak.

Az érvényes jogszabályok értelmében a hangversenyek csak védettségi igazolvánnyal látogathatók!

Hírek

Videók