Laudes organi ‒ Az orgona dicsérete


Helyszín
Evangélikus templom
Időpont
2021.07.08. 19:30 Jegy

Virágh András Gábor orgonaművész-zeneszerző hangversenye

A mintegy két évtizedes hagyománnyal bíró sorozat második koncertjének programjában a budapesti Szent István-bazilika orgonaművésze, Virágh András Gábor az orgonairodalom remekműveit szólaltatja meg a székesfehérvári Evangélikus templom nagyszerű hangszerén.

Virágh András Gábor 2010 májusa óta a budapesti Szent István Bazilika orgonaművésze, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar oktatója. Első tanárai Virágh Endre, Virágh András (orgona) és Koloss István (zeneszerzés) voltak. 1998-tól 2010-ig a Budapesti Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia templom orgonistája és korrepetitora volt. A 2003–2004-es tanévben a Bécsi Zeneakadémia, 2004-től 2009-ig a Debreceni Egyetem Konzervatóriumának orgona szakos hallgatója volt. Orgonaművész-, tanári diplomáját kitüntetéssel szerezte meg. 2013-ban a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés tanszakán diplomázott. 2021-ben summa cum laude minősítéssel szerezte meg DLA doktori fokozatát az LFZE doktori iskolájában. Előadóként Magyarország mellett Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Németországban, Romániában, Svájcban, Szerbia-Montenegróban, Szlovákiában, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban lépett fel.
Zeneszerzőként számos hazai, és külföldi hangversenyen, ill. fesztiválon hangzottak el művei.

A Harmonia Albensis sorozat koncertjei csütörtök esténként 19.30 órakor kezdődnek. A négy templomi hangversenyt tartalmazó bérlet ára 6.400 forint, a jegyár 2.200 forint. Jegyek és bérletek a www.arso.hu oldalon és a Vörösmarty Színházban, a zenekar jegyirodájában kaphatók. A nyugdíjasok és diákok számára az árakból 25 százalék kedvezményt biztosítanak.

Az érvényes jogszabályok értelmében a hangversenyek csak védettségi igazolvánnyal látogathatók!