Zenedoboz: meglepetés a fehérvári szimfonikusoktól

Különleges meglepetéssel készült a tavaszra az Alba Regia Szimfonikus Zenekar: zenedobozt kínál a komolyzene rajongóinak. A fából készült dobozka egy pendrive-ot rejt a zenekar egyik premier előtti koncertfelvételével, így a zenedobozok tulajdonosai láthatják, hallhatják először ezeket a hangversenyeket. A dobozokból befolyó bevételt jótékonysági céllal, adományként gyűjti az Albakkord Zenei Alapítvány, az ajánlott minimális hozzájárulás összege tízezer forint.

A klasszikus zenedoboz egykoron minden polgári lakásban megtalálható volt, és többnyire nem is egy darabot őriztek, hiszen felnőtteknek és gyerekeknek készültek ilyen zenélő szerkezetek. Amikor felnyílt a fedelük és a zenedoboz játszani kezdett egy kedves, többnyire romantikus dallamot, mindenkinek megdobbant a szíve. A zenedobozok nem csak hangot adó eszközként funkcionáltak: belsejük tárolásra szolgált. Csatokat, hajgumikat, ékszereket és ki tudja, mi mindent elrejthettek bennük a hölgyek és a kislányok.

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar modern zenedobozának segítségével a gyermekkorunkba repülhetünk vissza: amikor felnyitjuk a kedves, nosztalgikus hangulatú kis fadoboz fedelét, egy titokzatos világ tárul fel előttünk. A muzsikusok ezzel az akár ajándéktárgyként is használható dobozkával lehetőséget adnak a premier előtti koncertfelvételeik megtekintésére, sőt, a zenedoboz tulajdonosa választhatja meg, melyik hangversenyt szeretné hazavinni. És amikor gazdája igényli, a dobozban rejlő pendrive-ot a zenekar munkatársai újratöltik egy másik műsorukkal. Az erre alkalmas televíziókészüléken vagy számítógépen lejátszható felvételek nézői nagyobb felbontásban, még élesebb, szebb képminőségben élvezhetik a koncerteket, otthonuk biztonságában. A nagy kapacitású (16 GB, USB 3.0) pendrive más célra is használható.

A dobozokból befolyó bevételt jótékonysági céllal, adományként gyűjti az Albakkord Zenei Alapítvány, ezzel segítve a zenekar tevékenységének fenntartását. A fehérvári szimfonikusok már több mint egy éve bevétel nélkül folytatják tevékenységüket, online koncertek közreadása, kamaraprodukciók és ingyenes szabadtéri hangversenyek formájában. A muzsikusok kérik, hogy tiszteljék meg erőfeszítéseiket adományukkal, melyet az Albakkord Zenei Alapítvány közreműködésével tehetnek meg.

A zenedoboz Balla Brigittánál igényelhető a jegyiroda@arso.hu e-mail címen vagy a +36 70/509-8805-ös telefonszámon, és itt lehet tájékoztatást kapni az adomány és a doboz eljuttatási módjáról is. A varázslatos zenedoboz nem hiányozhat egyetlen zenebarát otthonából sem!

Hírek

Videók