Farkas Ferenc-sorozat II. – Romantikus est

Helyszín
Vörösmarty Színház
Időpont
2022.10.24. 19:00 - 21:00 Jegy

A 2022/23-as szezon nagyzenekari hangversenyeinek sorát pompás műsorral folytatja az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A nyitó szám az orosz romantika sajátos egyéniségű nagymestere, Mogyeszt Muszorgszkij egy boszorkányszombat kísérteties képeit hátborzongató színekkel festő zenekari darabja, az Egy éj a kopár hegyen lesz. A folytatásban „a zongora poétája”, Fryderyk Chopin felülmúlhatatlan népszerűségű fiatalkori remeke, az andalító dallamokban és délceg lengyel táncritmusokban gazdag e-moll zongoraverseny csendül fel a fiatal magyar zongoristageneráció markáns tehetségű képviselője, a 2021-es Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny egyik díjnyertese, Kovács Gergely Junior Príma-díjas zongoraművész szólójával. A programot a francia zene történetének egyik legnagyobb alakja, César Franck nagyszabású, három tételes d-moll szimfóniája zárja, a rendkívüli zenei szépségekben bővelkedő kompozíció előadásával a mester születésének 200. évfordulójára emlékezve. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertjét az együttes művészeti vezetője, Dobszay Péter Junior Prima-díjas karmester dirigálja.

 

 

Műsor:
Muszorgszkij: Egy éj a kopár hegyen

Chopin: e-moll zongoraverseny op. 11

Franck: d-moll szimfónia

Közreműködik:
Kovács Gergely Junior Príma-díjas zongoraművész
Vezényel:
Dobszay Péter Junior Prima-díjas karmester

 

 


Információ:

A Vörösmarty Színházban rendezett koncertekre jegyek három árkategóriában válthatók: 3200 Ft; 2600 Ft; 2000 Ft.

A jegyek és a bérletek árából az ARSO a nyugdíjasok és a diákok számára minden esetben 25 százalékos kedvezményt biztosít.

Jegyek és bérletek a zenekar jegyirodájában válthatók a Vörösmarty Színházban (Székesfehérvár, Fő utca), nyitva: hétfőtől péntekig 10.00–18.00 óráig

Online jegyvásárlás: arso.jegy.hu

Sajtónyilvános rendezvény!