Újévi koncert – Dobszay Péterrel és Drahos Bélával

 

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar 2023. január elsején este hét órától a Vörösmarty Színházban felhőtlen hangulatú, tartalmas kikapcsolódást ígérő hangversennyel várja a zenebarátokat. Az újévi hangverseny dirigense Dobszay Péter Junior Prima-díjas karmester, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője, az est házigazdája pedig Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész lesz. Az esten a nagy múltú zenekar korábbi karmesterét, Dr. habil Drahos Béla Liszt-díjas fuvolaművész, mint vendégfellépő vesz majd részt.

 

 

 

Az együttes előadásában felcsendülő népszerű zeneművek színes körképet adnak a romantikus zene európai repertoárjáról Párizstól Bécsen át egészen Moszkváig.

Suppé ragyogó operettnyitánya és Csajkovszkij Hattyúk tava-balettjének szvitváltozata keretezi a programot, amelyből nem hiányozhatnak a császárváros nagy muzsikusa, Johann Strauss szívet-lelket gyönyörködtető melódiái sem. A koncert vendégművészét aligha kell bemutatni: Drahos Béla Liszt-díjas fuvolaművész-karmester két évtizeden át volt meghatározó alakja Székesfehérvár zenei életének. Ezúttal hangszerének nemzetközi hírű virtuózaként lép pódiumra, hogy Doppler tüzes Magyar fantáziája mellett a fuvolairodalom egyik legvirtuózabb bravúrdarabjával, Borne Bizet örökzöld dallamait feldolgozó csillogó Carmen-fantáziájával varázsolja el a hallgatóságot.

 

A fantasztikusnak ígérkező koncertre korlátozott számban még elérhetőek jegyek.

 

További információ: www.arso.hu

Hírek

Videók