Szimfonikus koncertek a Fehérvár TV műsorán

Ismét a tévéképernyők elé invitálják a zenerajongókat a fehérvári szimfonikusok: március 21-én, vasárnap 21.15-től a Csupa romantika című koncert, március 23-án, kedden 20.45-től pedig a 2018-as Musica Sacrán bemutatott Petite messe solennelle (Kis ünnepi mise) felvételét tűzi műsorára a Fehérvár Televízió.

A következő napokban az Alba Regia Szimfonikus Zenekar két korábbi koncertjének felvételét is vetíti a komolyzene kedvelőinek a Fehérvár Televízió. Március 21-én, vasárnap 21.15-től a zenekar 2018/2019-es Farkas Ferenc Hangversenybérletének nyitó koncertje, a Csupa romantika látható a városi tévében. A felvétel a 2018. október 12-én a Vörösmarty Színházban rendezett hangversenyen készült, amelynek műsorán Schubert Varázshárfa nyitánya, Schumann a-moll zongoraversenye és Prokofjev Rómeó és Júlia szvitje hangzott el Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész közreműködésével, az est karmestere Dubóczky Gergely volt.

Március 23-án, kedden 20.45-től Rossini Petite messe solennelle (Kis ünnepi mise) című művét láthatják a zenekedvelők a tévéképernyőn. A felvétel a 2018-as Musica Sacrán készült a Nemzeti Emlékhelyen, az Alba Regia Szimfonikus Zenekart és a Székesfehérvári Egyesített Kórust az olasz operazene világhírű szakértője, Janos Acs vezényelte. Az est szólistái Sarah Tisba (szoprán), Chiara Tirotta (mezzoszoprán), Luciano Ganci (tenor) és Filippo Polinelli (bariton) voltak. A misében az operai hangvételű, a bel canto varázslatos dallamvilágát megszólaltató áriák mellett a reneszánsz és a barokk kor zenéjét idéző tételek is helyet kaptak.

Addig is, amíg nem lehet élőben találkozni a zenekarral, élvezzük muzsikájukat a Fehérvár Televízió segítségével! Az adás online is nézhető: www.fehervartv.hu/elo_adas

Hírek

Videók