SZERETNI BOLONDULÁSIG – NYÁRINDÍTÓ TÁNCDALFESZTIVÁL KONCERT A SZIMFONIKUSOKKAL

A táncdalfesztiválok hangulatát idézi fel az Alba Regia Szimfonikus Zenekar nyári zenei koncertjén. A fehérvári művészek a Mohácsi Kossuth Teátrummal közös esten, június 23-án, pénteken 20 órától a ’60-as, ’70-es évekbe röpítik vissza a Bartók Béla térre látogatókat. A koncertre már csak állóhelyre szóló jegyek kaphatók – jelentette be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Ruff Tamás, az ARSO igazgatója. Az eseményen jelen volt Lehrner Zsolt alpolgármester, a koncert rendezője, Szomor György és az est egyik fellépője, Vastag Tamás.

 

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar az évad lezárásaként, egyben a nyári zenei programok nyitányaként a ’60-as, ’70-es évekbe röpíti vissza a Mohácsi Kossuth Teátrummal közös estjén a Bartók Béla térre látogatókat. Két évvel ezelőtt a zenekar nagyszabású koncertjével avatta fel a város szépen felújított közösségi terét. Az évadnyitó, szabadtéri hangversennyel hagyományt teremtettek.

Mint arról Ruff Tamás, a zenekar igazgatója beszámolt, az idei évben különleges évadzáró és nyárindító rendezvényt terveztek, amely rendhagyó lesz, hiszen a komolyzenei művek helyett a könnyűzene világába kalandoznak.

A táncdalfesztiválok világát és annak legendás előadóit a Mohácsi Kossuth Teátrummal közös produkcióban idézik meg.

Lehrner Zsolt alpolgármester örömét fejezte ki, hogy a Bartók Béla tér a nyár minden hónapjában a zene tere lehet idén is. A nyitány pedig egy rendkívül ígéretes koncert lesz, amelyen Máté Péter, Szécsi Pál, Zalatnay Sarolta, Cserháti Zsuzsa, Kovács Kati slágerei eredeti, nagyzenekari előadásban csendülnek fel, nagyszerű előadókkal, csodálatos környezetben, Székesfehérvár belvárosában. Ezen az esten látható és hallható majd, ahogy a szimfonikusok könnyűzenét játszanak nagyon komolyan, a fellépő színészek pedig megmutatják énektudásukat.

A táncdalfesztiválok hangulatát Fehér Adrienn, Jónás Andrea, Füredi Nikolett, valamint Varga Miklós, Szomor György, Vastag Tamás és Kovács Áron idézi meg – mondta el Szomor György.

A Mohácsi Kossuth Teátrum művészeti vezetője hozzátette: szeretnénk egy olyan élményt adni, amelyet magukkal visznek a székesfehérváriak. Vastag Tamás elmondta, egy régóta dédelgetett álom válik valóra pénteken ezzel a koncerttel, amelynek a tervek szerint folytatása is lesz. Öt nappal a koncert előtt minden ülőhelyre szóló jegy elkelt. A szervezők úgy döntöttek, annak érdekében, hogy minél többen részesülhessenek a táncdalfesztiválok hangulatát megidéző koncertélményben, ma délutántól az állóhelyekre szóló jegyeket is megnyitották a közönség előtt. Jegyek a zenekar Vörösmarty Színházban található jegyirodájában elővételben kaphatók, nyitvatartás: hétfőtől péntekig 10.00–18.00 óráig.

 

 

forrás: www.szekesfehervar.hu szöveg: Csordás Csilla, fotó: Simon Erika

Hírek

Videók