Péntek este 6 órától különleges spirituális élményben lehet része a komolyzene- és színművészet szerelmeseinek, hiszen egy izgalmas összművészeti előadással várja az Alba Regia Szimfonikus Zenekar a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházzal és a Dunaújvárosi Vegyes Karral közös estjére. A Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum szervezésében a Szent Imre-templomban talál otthonra az Ars Sacra Fesztivál kiemelt eseménye, amely egyben az ARSO Zene-szó sorozatának záróhangversenye. Vezényel: Ruff Tamás, zenei vezető: Dobri Dániel.

A Zene-szó 2023 sorozat negyedik alkalma különleges spirituális élménnyel várja a közönséget a Szent Imre-templomban rendezett záróesten. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház közös produkciójában tavaly bemutatott „Én vagyok!” című, egyedi hangulatú kortárs összművészeti előadásban Csadi Zoltán színművész eleveníti meg Krisztus csodatetteit, tanításait, életútját és szolgálatát. 

A prózai szövegekhez a fiatal magyar zeneszerző, Farkas Bence kifejezetten erre az alkalomra komponált “Mária-énekek” darabja és Johann Sebastian Bach műveinek Igor Stravinsky által készített átiratai társulnak, a Dunaújvárosi Vegyes Kar közreműködésével. 

A Ruff Tamás által vezényelt előadás egyben az Ars Sacra Fesztivál egyik kiemelt fontosságú székesfehérvári eseménye lesz.

A hangverseny szeptember 15-én, pénteken este 6 órakor kezdődik a székesfehérvári Szent Imre-templomban, jegyek a koncert helyszínén korlátozott számban is rendelkezésre állnak. 

Közreműködik: Csadi Zoltán színművész, Németh Irma népdalénekes, Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a Dunaújvárosi Vegyeskar

Karvezető: Kurucz Gergely

Zenei vezető: Dobri Dániel

Zene: J.S.Bach, I.Stravinsky, Farkas Bence

Vezényel: Ruff Tamás