Séta a zenélő kastélyparkban

Zenés sétára invitálja a zenekedvelő családokat a Károlyi József Alapítvány és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély parkjába, amennyiben ezt a járványügyi szabályok és az időjárás lehetővé teszik. A várható kezdés 2021 májusa, amikor vasárnaponként két turnusban, 15.00 és 16.30 órakor indul a zenés séta. Az 50 hektáros park területén a zenekar több kamaraegyüttese rejtőzik el a fák, bokrok tövében: a muzsikusok Mozart, Beethoven, Kuhlau és Piazzolla műveit játsszák a séta résztvevőinek.

A fehérvári szimfonikusok hosszú hónapok óta csak a képernyőkön át tartották a kapcsolatot közönségükkel – idén először ebben a formában nyílik majd mód a személyes találkozásra, természetesen a járványügyi szabályok betartásával. A muzsikusok rendszeres résztvevői a Károlyi-kastély programjainak, így örömmel mondtak igent erre a felkérésre, amelynek célja kettős: egyrészt tavaszi sétára csábítja a családokat, másrészt komolyzenei élményt ad az erre már alaposan kiéhezett közönségnek.

A kellemesnek ígérkező tavaszi séta minden alkalommal a kastélytól indul, hossza mintegy két kilométer. A sétát követően a résztvevők süteményeket, italokat fogyaszthatnak a kastély teraszán.

A park sétaútjai akár babakocsival is bejárhatók, ezért is szánják a szervezők családi programnak ezt a bő egyórás zenés sétát, amelynek programját is úgy állították össze Mozart, Beethoven, Kuhlau és Piazzolla műveiből, hogy minden korosztály találjon benne kedvére valót. A műveket Selmeczi Gábor, Ácsné Lovász Leila, Balogh Zsuzsanna, Valkó Béla István, Chikara Sugano, Hámori Zsófia, Kovács Gergely, Bondor Erika, Kiss Katalin, Balogh Zsuzsanna és Kárász András játssza majd különböző kamaraformációkban.

A zenés séták ingyenesek, jelentkezni az info@karolyikastely.hu címen lehet. A látogatókat sportos öltözetben várják a helyszínre, ahol természetesen be kell tartani a járványügyi szabályokat: kötelező a távolságtartás és a maszkviselés. 

 

Hírek

Videók