Romantikus koncert a fehérvári szimfonikusoktól

Szerelmes klasszikusok címmel online Valetin-napi eseményre invitálja a szerelmeseket az Alba Regia Szimfonikus Zenekar február 14-én, vasárnap 20 órától a képernyők elé. A közel egyórás koncerten, amely a zenekar YouTube-csatornáján látható, népszerű romantikus művek csendülnek fel.

Szent Bálint (Valentin, vagy Valentinus) a szerelmesek védőszentje: ezen a napon a szerelmesek világszerte megajándékozzák egymást. A fehérvári szimfonikusok az elmúlt években négyszer hívták és várták a zeneszerető közönséget páratlan Valentin-napi eseményükre a Hotel Magyar Király Kupolatermébe. Idén erre élőben nincs lehetőségük, ezért az idei Valentin-napon a 2019-es est legszebb pillanatait idézik fel.

Az estek hangversenymestere, háziasszonya, Bondor Erika a válogatás felvezetőjében elmondta: a zenekar nem szerette volna, ha ez a többéves hagyomány megszakadna, és az idei Valentin-napon is szeretnének muzsikájukkal eljutni a közönség lelkébe, megpendítve szívük legbelső húrjait. Ezzel az összeállítással kellemes emlékeket szeretnének felidézni azokban, akik jelen voltak a koncerteken, másoknak pedig talán kedvet csinálnak a zenekar következő hangversenyeihez.

A műsorban a komolyzenei klasszikusok mellett operettrészletek, filmslágerek, lendületes keringők is elhangzanak az Alba Regia Szimfonikus Zenekar tolmácsolásában. Az összeállítás február 14-én, vasárnap 20 órától tekinthető meg a zenekar YouTube-csatornáján.

 

Hírek

Videók