Március 11-én és 12-én a PartiTúra koncertsorozat zárókoncertjén Szergej Szergejevics Prokofjev elsősorban gyermekeknek írt szimfonikus meséje, a Péter és a farkas szólal meg az Alba Regia Szimfonikus Zenekar előadásában. Narrátor Nagy Péter színművész lesz.

Az orosz zeneszerző remekművén keresztül a gyerekek játékos formában ismerhetik meg a zenekari hangszerek jellemzőit, valamint a klasszikus zene hangszerelési és dramaturgiai sajátosságait. Péter és barátai, a kacsa, a kismadár és a macska történetét a szimfonikus zenekar fúvós-, vonós- és ütőhangszereinek segítségével meséli el nekünk Prokofjev.

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar PartiTúra elnevezésű ismeretterjesztő koncertsorozata az általános iskolásoktól a középiskolásokig minden korosztálynak kínál olyan programot, amelyen keresztül a fiatalok az adott műsornak megfelelő módon ismerhetik meg a klasszikus zenét, annak különböző korszakait és műfajait. Tematikus, 45 perc hosszúságú koncertjeink rendhagyó énekóraként is funkcionálnak: az elhangzó darabok között Dobri Dániel a zeneszerző szemszögéből mesél a művekről, a közönséget is aktívan bevonva a kommunikációba.

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel március 13-án RÁADÁS koncerteket ad zenekarunk. A 12 órakor kezdődő előadásra még várjuk csoportok jelentkezését!

Közreműködők:

Alba Regia Szimfonikus Zenekar

Narrátor: Nagy Péter színművész

Vezényel: Dénes-Worowski Marcell

A koncertek kezdési időpontjai: 9.00, 10.30, 12.00