Egyedülálló nemzetközi produkciót hallhattak/láthattak a székesfehérváriak csütörtök este a Hermann László Zeneiskola nagytermében.

Március 7-én este egy különleges nemzetközi projektben vettek részt az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészei. A vetítéssel egybekötött koncert a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola És Ami nagytermében került megrendezésre. A produkcióban francia, német, cseh és magyar zeneművész-tanulók mutattak be egy különleges koncertfilm projektet Annektálások címmel. Az Erasmus+ program keretein belül megvalósult esemény főszervezője a franciaországi Metz Kommunikációs Középiskola volt.

A Program további résztvevői a Cormontaigne Középiskola, a Saarbrüni Francia-Német Középiskola, Wichterlovo Gimnázium (Ostrava, Csehország), Händel Gimnázium (Berlin, Németország), metzi, dijoni és párizsi konzervatóriumok tanulói, valamint a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának hallgatói voltak. A vetítés francia nyelven magyar felirattal volt látható, a zenei aláfestést a különleges összetételű ütősökkel kiegészült vonószenekar biztosította.

Sosztakovics Kamaraszimfóniája mellett kortárs műveket is hallhatott a közönség. A programban zenekarunk művészei közül Burján Gabriella, Nemes Mariann, Kárász András Péter és György Attila vettek részt, mint a külföldi és a magyar tanulók mentorai. Az eseményt Dobri Dániel kortárs művészeti vezetőnk konferálta fel és ismertette az együttműködés részleteit.

A nagyszabású nemzetközi projekt és a koncertfilm bemutatásának következő magyarországi állomásai Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs.

A koncertfilm forgatókönyvét Stanislas Cotton írta, rendezte Haruna Honcoop.

Vezényelt: Jacques Mercier