Nem ismer lehetetlent a hangszerek királynője

Ha már az iskolások nem mehetnek a koncertekre, úgy a koncertek mennek az iskolákba. Nem mindennapi kezdeményezést visz véghez a székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar, amely különleges megoldást talált ki arra, hogy mégse maradjon el a PartiTúra ifjúsági hangversenysorozat következő előadása.

„Igazán érdekesnek ígérkezik a hangversenysorozat aktuális koncertje, hiszen a nagy szimfonikus zenekarhoz ezúttal a hangszerek királynője társul. Különleges élmény lesz hallani, hogy az orgona milyen színesen tudja helyettesíteni vagy éppen kiegészíteni a nagyzenekari hangzást” – ajánlotta Facebook videójában Sándor Szabolcs karmester az előadást. A koncert az elektromos orgonát megszólaltató orgonaművésznek, Rákász Gergelynek is kihívás, hiszen világéletében szólistaként játszott, így nem szokott hozzá, hogy játéka közben másra, másokra is figyelnie kelljen. De a próbákat mindenki nagyon élvezte, így várják is, hogy milyen lesz a fogadtatása a rendhagyó előadásnak.

A hangszerek királynője című koncert november 23-án a járványügyi intézkedések miatt ezúttal nézők nélkül zajlott. A technikailag különleges felvételt a következő hetekben, iskolaidőben többször is műsorára tűzi a Fehérvár Televízió, az időpontokról ifj. Major István, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar igazgatója tájékoztatja az iskolák vezetőit.

Szöveg: Fehér Zsuzsa, Soprano Media Kft.

 

 

Hírek

Videók