Újra opera Fehérváron!

 A nagysikerű Bánk bán előadás után Wolfgang Amadeus Mozart 1782-ben bemutatott Szöktetés a szerájból című daljátéka elevenedik meg a székesfehérvári Vörösmarty Színház nagyszínpadán 2024. január 29-én 19 órakor.  A koncertszerű előadás igazi zenei és színházi csemegének ígérkezik neves operaénekesek és a Vox Mirabilis Kamarakórus (karnagy: Zemlényi Katica), valamint az Alba Regia Szimfonikus Zenekar előadásában, a Junior Prima-díjas Dobszay Péter vezényletével.

Az izgalmas, fordulatokban gazdag történet a szerelem és hűség erejét példázza: Belmonte és szolgája, Pedrillo próbálják meg kiszabadítani szerelmeseiket, Constanzét és Blondét Szelim basa szerájából, amelyet a kérlelhetetlen Ozmin őriz. A kalandok során persze nem várt meglepetések sora vár hőseinkre, mindehhez pedig Mozart csodálatos, a mesés Kelet zenei világát felidéző muzsikája társul.

A Vörösmarty Színház nagyszínpada kiváló keretet biztosít a játékhoz: a Szöktetés a szerájból a székesfehérvári művészeti együttesek koprodukciójában megvalósuló előadása minden bizonnyal emlékezetes és feledhetetlen élményt nyújt majd minden opera- és zenebarát számára!

A mű előadásával párhuzamosan a zenekar mögötti óriás kivetítőn megjelennek az Alba Regia Szimfonikus Zenekar által meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásai.

Blonde – Zemlényi Eszter

Pedrillo – Decsi András

Constanze – Horák Renáta

Belmonte – Balczó Péter

Ozmin – Gábor Géza

Szelim – Gáspár Sándor

Közreműködik: Vox Mirabilis Kamarakórus

Vezényel: Dobszay Péter