Mozart-est szeptember 5-én a színházban

 

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar rövid pihenő után a Bartók Béla téri koncerttel elkezdte az új szezont, és ettől kezdve nincs megállás. Szeptember 5-én, hétfőn 19 órától tartja a zenekar a 2022/2023-as évad első kőszínházi hangversenyét a Vörösmarty Színházban, amely a Mozart-est címet kapta.

 

 

A 2022/23-as szezon első nagyzenekari hangversenyén Mozart műveit szólaltatja meg az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. Nyitószámként az életmű utolsó nagy színpadi remeke, az 1791-ből való Varázsfuvola népszerű nyitánya csendül fel, majd az 1782–83-ban komponált első bécsi zongoraversenyek egyik pompás reprezentánsa, a C-dúr zongoraverseny (KV 415) következik Lőwenberg Dániel zongoraművész, a Salzburgi Mozarteum tanárának előadásában. A programot az európai zene történetének egyik legnagyobb remekműve, az 1788-ban készült drámai „Nagy” g-moll szimfónia (KV 550) zárja – az Alba Regia Szimfonikus Zenekar ezzel teljessé teszi a „Triptichon”, vagyis az utolsó három nagy Mozart-szimfónia előadásának tavaly megkezdett sorozatát. A hangversenyt az együttes művészeti vezetője, Dobszay Péter Junior Prima-díjas karmester dirigálja a székesfehérvári Vörösmarty Színházban.

Fontos információ: A koncert az eddigi években ismert Farkas Ferenc Hangversenybérlet égisze alatt, de mint önálló előadás valósul meg. Így a koncertre a már jól ismert áron és ár kategóriákban (3200 Ft, 2600 Ft és 2000 forint) lehet jegyeket váltani, amelyek árából a nyugdíjasoknak és diákoknak továbbra is 25 % kedvezményt biztosítunk.

Jegyek a zenekar jegyirodájában válthatók a Vörösmarty Színházban (Székesfehérvár, Fő utca), nyitva: hétfőtől péntekig 10–18 óráig.

Hírek

Videók