Máté-passió a Budai Úti Református Templomban

 

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Ünnepi bérletének záró estjén, március 11-én az európai zenetörténet egyik legnagyobb alkotását, Johann Sebastian Bach 1727-ben bemutatott monumentális Máté-passióját hallhatják a zenebarátok a Budai Úti Református Templomban rendezett hangversenyen.

 

 

A Megváltó szenvedéstörténetének megelevenítésével az ARSO a nagyböjti időszak elmélkedését, lelki elmélyülését szeretné segíteni a zene erejével a zenetörténet egyik legmonumentálisabb művén keresztül.

A koncerten a kórus- és szólótételek sorában drámai erővel megelevenítő kompozíció előadásában kiváló énekes szólisták mellett közreműködik az Ars Oratoria Kamarakórus, a Székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola gyermekkórusai /karnagy: Kneifel Imre/ és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, Pad Zoltán Liszt-díjas karnagy vezetésével.

Közreműködik:

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, az Ars Oratoria Kamarakórus, valamint a Székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Bárdos Lajos Gyermekkara /karnagy: Kneifel Imre/.

Szólót énekel:

Kovács Ágnes – szoprán
Stefanik Márta – szoprán
Nagy Bernadette – alt
Molnár Anna – alt
Csapó József – tenor
Megyesi Zoltán – tenor
Csizmár Dávid – basszus
Borka Ákos – basszus

 

 

forrás: www.szekesfehervar.hu 

Hírek

Videók