November 24-én pénteken, 19 órától az Alba Regia Szimfonikus Zenekar 2023/24-es kortárs zenei évadának második interaktív koncertjén Dargay Marcell és Ligeti György műveit hallhatja a közönség. Az ARSO kamaraegyüttest Tihanyi László kortárs zeneszerző, karmester dirigálja.

Száz éve született Ligeti György, a XX. század egyik legizgalmasabb, mindig új utakat kereső zeneszerzője. Erdélyben látta meg a napvilágot, a budapesti Zeneakadémia neveltje volt, majd 1956-os emigrációját követően érett művészete Nyugat-Európában bontakozott ki.
Interaktív koncertünkön a világhírű magyar zeneszerző Kammerkonzert című remekműve mellett Dargay Marcell Ligeti zenéjére reflektáló Music for Clones and Clowns című darabja is felcsendül az Alba Regia Szimfonikus Zenekar kamaraegyüttese előadásában.
Az elhangzó darabok között Dargay Marcellel Dobri Dániel zeneszerző, az ARSO kortárs művészeti vezetője beszélget Ligetiről és a kortárs zenére, a popkultúrára és a hollywoodi filmzenére gyakorolt hatásáról. Az est során Ligeti Musica ricercata című zongoraciklusának filmfeldolgozását vetítjük Radnóti Róza zongoraművész előadásában. 

Dobri Dániel zeneszerző, az ARSO kortárs művészeti vezetője kérdezi Dargay Marcellt, és tegyenek így bátran Önök is! Várunk mindenkit november 24-én 19 órakor az ARSO-székházba.

Műsor:

Dargay Marcell: Music for Clones and Clowns
Ligeti: Kammerkonzert

Vezényel: Tihanyi László

Az est házigazdája: Dobri Dániel

Helyszín: ARSO-székház (Szabadságharcos út 59.)

jegyek: ITT