Kick-off koncert, újra

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar 2015. február 23-i Kick-off koncertjét közvetíti felvételről a Fehérvár TV március 17-én, szerdán 20.15-től. A Vörösmarty Színházban rendezett hangverseny primadonnája Lukács Anita, bonvivánja Boncsér Gergely volt, a zenekart Drahos Béla vezényelte. A koncerten többek között Offenbach, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Verdi, Csajkovszkij, Hacsaturján, Id. és Ifj. Johann Strauss művei csendültek fel, az est háziasszonya Závodszky Noémi, a Vörösmarty Színház színművésze volt. 

A százéves Alba Regia Szimfonikus Zenekar hat évvel ezelőtt kivált a Vörösmarty Színházból, és 2015. január 1-jétől a város önálló kulturális intézményeként működik. A fehérvári szimfonikusok 2015. február 23-án adták első koncertjüket intézményként, és a hangversenynek azért adták a fociból kezdőrúgásként ismert „kick-off” címet, mert ez az üzleti életben is használt kifejezés munkarajtot, projektindítást is jelent.

„2015 január elseje kultúrtörténeti dátum lett Székesfehérvár életében, sőt egy szimfonikus zenekar intézményesítése országos viszonylatban is kultúrpolitikai tett” – mondta Major István, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar igazgatója a koncert előtt, amelynek során, a zeneszámok alatt a zenekar történetét filmvetítés formájában foglalták össze.

A színes, humorban és érzelmes pillanatokban bővelkedő, báli hangulatú koncert programját két kiváló vendégművész fellépése gazdagította: Lukács Anita és Boncsér Gergely, a Budapesti Operettszínház művészei Lehár Ferenc, Kálmán Imre, Johann Strauss és Verdi műveinek részleteit adták elő, nagy és megérdemelt sikerrel. Tartsanak velünk, nézzük együtt újra az önálló Alba Regia Szimfonikus Zenekar első koncertjét március 17-én, szerdán 20.15-től a Fehérvár TV-ben! Az adás online is fogható: www.fehervartv.hu/elo_adas

(Fotó: Bácskai Gergely)

 

Hírek

Videók