KÉRDEZD A KARMESTERT! – MOZART JEGYÉBEN FOLYTATÓDIK A SOROZAT

Harmadik állomásához érkezik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Kérdezd a karmestert! című programsorozata. Március 1-jén, szerdán 19.00 órakor a zenekar székházában Mozart D-dúr szimfóniájának különleges történetét ismerheti meg a közönség.

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar a tavasz első napján az ARSO székházban folytatja az idei évadban megkezdett, s nagy érdeklődéssel övezett új sorozatát: a „Kérdezd a karmestert!” harmadik estjén Mozart D-dúr „Haffner” szimfóniája (KV 385) áll a középpontban. Az 1782-ben bemutatott mű roppant érdekes keletkezéstörténettel bír: Sigmund Haffner salzburgi polgármester fia, ifjabb Sigmund nemesi rangra emelése alkalmából egy szerenádot rendelt a mestertől – e darab vált az 1783-ban bemutatott szimfónia alapjává. A művet Dobszay Péter Junior Prima-díjas karmester, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője ismerteti, s kalauzolja majd a zenebarátokat a klasszikus szimfóniaműfaj egyéb vonatkozásaiban, a hallgatóság kérdéseire is válaszolva.
 
 
 
Információ:
Az ARSO Székházban rendezett koncertekre jegyek 1900.- ft-ért válthatók.
A jegyek árából az ARSO a nyugdíjasok és a diákok számára minden esetben, 25 % kedvezményt biztosítunk.
A jegyek az előadásra online az arso.jegy.hu oldalon vagy SZEMÉLYESEN az előadás napján 18.00 órától a HELYSZÍNEN válthatók.

 

forrás: www.szekesfehervar.hu

Hírek

Videók