Kakaó és komoly(talan) zene

Táncos időutazásra vittük a gyerekeket a mai PartiTúra koncerten

 

Zenés-táncos buliba vitte a PartiTúra közönségét az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. Az ifjúsági bérletsorozat hétfői előadásán a tánczenéké volt a főszerep. Bach, Mozart, Bartók és Stravinsky komoly(talan) zenéi mentén fedezhették fel a különböző korok népszerű tánczenéit a diákok.

 

1

 

Komoly(talan) koncertre hívta hétfőn a fiatalokat az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A PartiTúra sorozat harmadik előadásán az elmúlt évszázadok tánczenéivel ismerkedhettek meg a diákok. Dobri Dániel, az est műsorvezetője egy rögtönzött bárpult mellett kakaózva hívta a közönséget a “zenés-táncos buliba”, és mesélt a különböző századok tánczenéiről.

Az előadás karmestere Dobszay Péter volt, aki az első darabban, Bach III. D-dúr szvitjében még a csembaló mellől irányította a zenekart. A barokk tánczenék után, Mozart zenei tréfáival, Bartók Román népi táncaival és Stravinsky dél-olaszos, spanyol és orosz hangulatú tánczenéivel ismerkedhetett meg a közönség.

 

2

 

Ahogy Dobri Dániel, a Zenekar kortárs zenei művészeti vezetője a PartiTúra sorozat kapcsán elmondta: “Ez a legfontosabb missziónk a zenekarral, hogy a fiatalokat minél többféle zenével ismertessük meg, mert egy olyan magyar és európai közös hagyományunk ez a zenei világ, ez a zenei nyelv, amit képviselünk, amit egyszerűen muszáj továbbadnunk ahhoz, hogy a mi európai kultúránk tovább tudjon élni”.

 

 

 

​forrás: www.okkfehervar.hu

szöveg: Fejér Tamás

fotó: Simon Erika

Hírek

Videók