Ismét saját művészeink kerülnek a reflektorfénybe!

A SOMORJAI-SOROZAT ESTJE A SZENT ISTVÁN HITOKTATÁSI ÉS MŰVELŐDÉSI HÁZBAN FOLYTATÓDIK

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Somorjai Ferenc-sorozatának harmadik estjét rendezzük meg, amely a Reflektorfényben II. címet viseli. A hangverseny március 23-án, csütörtökön 19 órakor kezdődik a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

 

 
A 2022/23-as Somorjai-bérlet a Szent István-teremben rendezett harmadik estjén – a „Reflektorfényben” koncert hagyományának megfelelően – újra az Alba Regia Szimfonikus Zenekar kiváló muzsikusai mutatkoznak be egy színes program főszereplőiként. A műsorban egy ősbemutató, a fiatal magyar zeneszerző, Lázár Dániel Fuvolaversenyének első előadása is helyet kapott, amelyet a nagyszerű japán fuvolaművész, Chikara Sugano szólójával hallhatnak a zenebarátok. A zenekar egyik koncertmestere, Ilosfai Csenge előadásában Mozart utolsó hegedűversenye, a zárótételében tüzes verbunkos motívumokat felvonultató A-dúr koncert csendül fel, a rézfúvós-szekció képviseletében pedig Ottmár Dávid trombitaművész játssza a 18. század egyik legnépszerűbb német komponistája, Telemann életvidám D-dúr trombitaversenyét, valamint Robert Planel 1966-ban írott Trombitaversenyének varázslatos szépségű lassú tételét. A közreműködő Alba Regia Szimfonikus Zenekart Dobszay Péter vezető karmester dirigálja.
 
A csütörtöki hangverseny keretében rendezik idén a Magyar Zeneszerzők Egyesülete által alapított Istvánffy Benedek-díj átadására, amelyet munkássága okán Lázár Dániel zeneszerző vehet át, akinek zenekarunk több ízben játszhatta már műveit.
 
A hangversenyen közreműködnek: 
 
Chikara Sugano fuvolaművész, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar fuvola szólamvezetője,
Ilosfai Csenge hegedűművész, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertmestere, valamint
Ottmár Dávid trombitaművész, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar trombita szólamvezetője.
 
Vezényel
Dobszay Péter Junior Prima-díjas karmester
 
Műsor:
Lázár Dániel: Fuvolaverseny (ősbemutató)
W.A. Mozart: A-dúr hegedűverseny KV 219
G.P. Telemann: 
D-dúr trombitaverseny TWV 51
Robert Planel: Trombitaverseny – 2. tétel

 

A koncertre belépők 2.500.- forintért válthatók. A jegyek árából az ARSO a nyugdíjasok és a diákok számára minden esetben 25% kedvezményt biztosít. Jegyek a zenekar jegyirodájában – 03.20-tól – válthatók elővételben a Vörösmarty Színházban (Székesfehérvár, Fő utca), nyitva: hétfőtől péntekig 10–18 óráig).

Online jegyvásárlás: arso.jegy.hu

Hírek

Videók