Hangverseny elhunyt szeretteinkért

Halottak napi hangverseny az Ars Oratoria és Vox Mirabilis kamarakórusokkal

November 4-én csütörtökön 19.30 órakor kerül sor az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Ünnepi-bérletének első, Halottak napja alkalmából rendezett  hangversenyére a Ciszterci templomban. Az ARSO partnerei az Ars Oratoria Kamarakórus és a Vox Mirabilis Kamarakórus lesznek, vezényel Pad Zoltán Liszt-díjas karnagy.

1

 

 

A kiváló francia zeneszerző, Gabriel Fauré (1845–1924) a műfajok széles skáláját felölelő életművét sokan a „szalonzene” címkéjével látják el, jóllehet a mester sokkal tartalmasabb muzsikát komponált annál, hogysem ezt a lebecsülő jelzőt igaznak fogadjuk el vele kapcsolatban. Nemes formakultúra és a harmóniák iránti egészen különleges érzékenység jellemzi művészetét, amelyet az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Ünnepi bérletének nyitóestjén gyönyörű Requiemje, valamint finom szövésű kórusművei képviselnek.

Hasonló stílusban mozognak az elsősorban orgonaműveiről ismert Maurice Duruflé (1902–1986) énekkari darabjai, akinek kevés számú publikált kompozíciója nagy értéke a 20. század francia zenéjének.

A Halottak napját köszöntő, a Ciszterci templomban megrendezett hangversenyen az Alba Regia Szimfonikus Zenekar partnerei az Ars Oratoria Kamarakórus és a Vox Mirabilis Kamarakórus (karigazgató: Zemlényi Katica) lesznek, vezényel Pad Zoltán Liszt-díjas karnagy.

 

Hírek

Videók