Fúvósszerenád alla Mozart

Fúvósszerenád a Somorjai-bérlet következő hangversenyén

 

A Somorjai-bérlet második koncertjén, november 11-én, csütörtökön az Alba Regia Szimfonikus Zenekar fúvóskara lép közönség elé a Szent István-teremben. A  19 órakor kezdődő hangversenyen Mozart Esz-dúr fúvósszerenádja (KV 375) és c-moll fúvósszerenádja (KV 388) csendül fel.

 

A 18. század, a bécsi klasszika zenéjének egyik jellegzetes műfaja az úgynevezett Harmoniemusik, amely kifejezés kis fúvósegyüttest és az erre az apparátusra írott zenét egyaránt jelent. A szerenád különösen is kedvelt műfajnak számított e zsánerben, amelynek legnagyobb mestere természetesen Wolfgang Amadeus Mozart volt. A Somorjai-bérlet második hangversenyén e különleges repertoár két, a nívós szórakoztatás igényein messze felülemelkedő gazdagságú érzelmi tartalommal és a legmagasabb szintű zeneszerzői tudás szinte játékosan könnyed demonstrációjával gyönyörködtető remeke, az 1781-ben készült Esz-dúr és az 1782-ben írott c-moll fúvósszerenád csendül fel.

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeit a fúvószene egyik legkiválóbb hazai szaktekintélye, Berkes Kálmán Liszt-díjas, Érdemes művész, a Győri Filharmonikus Zenekar művészeti vezetője dirigálja a Szent István-teremben rendezett hangversenyen.

 

 

 

A Somorjai-bérlet hangversenysorozatában a négy koncertet tartalmazó bérlet ára: 7900 Ft.
A csak az őszi, illetve a csak a tavaszi időszakra váltott, két-két koncertet tartalmazó bérlet ára: 3950 Ft.
Az egyes koncertekre a helyek függvényében jegyek is válthatók, jegyár: 2500 Ft.
A jegyek és a bérletek árából nyugdíjasok és a diákok számára 25 százalékos kedvezményt biztosítunk.
 
A hangversenyre jegyek és bérletek a zenekar jegyirodájában válthatók a Vörösmarty Színházban, hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között vagy online a https://arso.jegy.hu oldalon.
 
További információ: +36 70 509 8805 | +36 22 503 503 | jegyiroda@arso.hu
 
 
 
A koncert ültetett, védettségi igazolvány nem szükséges, a hangversenyen a maszk viselése ajánlott!

 

 

Hírek

Videók