Földöntúli történetekkel varázsolja el a közönséget az ARSO

 

Január 17-én hétfőn 19 órakor a Vörösmarty Színházban kerül sor az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Farkas Ferenc Hangversenybérletének III., „Földöntúli történetek” című előadására.

 

A Farkas Ferenc-bérlet harmadik estje ritkán hallható zenetörténeti különlegességekkel várja az érdeklődőket. A nyitószám, Joseph Haydn 43. Esz-dúr szimfóniája a „Merkúr” melléknevet viseli: a mű 1772 előtt keletkezett, Esterházy „Pompakedvelő” Miklós zenekara számára. A melléknév eredete nem bizonyítható: elképzelhető, hogy eredetileg egy színházi előadáshoz kapcsolódott a kompozíció.

A folytatásban a finn zene Jean Sibelius mellett legjelentősebb alkotóegyénisége, az 1928 és 2016 között élt Einojuhani Rautavaara „A horizont felé” alcímet kapott 2. csellóversenye szólal meg, amelyet 2008–2009 között komponált a zeneszerző a kiváló csellóművész, Truls Mørk számára. A szinte romantikus hangvételű, érzelmekben gazdag versenymű szólistája a nagyszerű magyar csellista, Rohmann Ditta lesz.

A hangversenyt a szimfonikus zene repertoárjának egyik ékköve, Mozart zseniális utolsó szimfóniája, az 1788 nyarán írott C-dúr „Jupiter” szimfónia zárja: az Alba Regia Szimfonikus Zenekar élén Hamar Zsolt Liszt-díjas, érdemes művész áll.

Az est karmestere a Liszt Ferenc-díjjal kitűntetett, érdemes művész Hamar Zsolt lesz. A koncerten közreműködik Rohmann Ditta csellón.

 

A Farkas Ferenc hangversenysorozatban tavaszi időszakra váltott, két koncertet tartalmazó bérlet ára: 4950 Ft.
Az egyes koncertekre a helyek függvényében jegyek is válthatók, jegyárak: 3200 Ft; 2600 Ft; 2000 Ft.
A jegyek és a bérletek árából nyugdíjasok és a diákok számára 25 százalékos kedvezményt biztosítunk.

Jegyek és bérletek a zenekar jegyirodájában válthatók a Vörösmarty Színházban (Székesfehérvár, Fő utca), nyitva: hétfőtől péntekig 10.00–18.00 óráig
Online jegyvásárlás: arso.jegy.hu

 

Hírek

Videók