Fantasztikus folytatás – Parlami koncert a Városház téren

PARLAMI D’AMORE – BESZÉLJ NEKEM A SZERELEMRÕL

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, Dubóczky Gergely vezetõ karmester vezényletével és a meghívott kiváló szólisták, Francesca Taverni, Fabio Vagnarelli, Denis Biancucci zongoramûvész és Cristian Alberghini zeneszerzõ, ez évben is varázslatos nyáresti koncerttel varázsolták el a nagyérdemût, zenével koronáztak a Városház téren.
1

Beszélj nekem a szerelemrõl, a parlami d’amore kifejezés tükör fordítása, amely nem tükrözi hûen azt a fergeteges, mediterrán hangulatú produkciót, amelyet szombat este láthatott-hallhatott a Városház tér közönsége.

2

A vendégmûvészek és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar igényes crossovert varázsolt a színpadra, amelyben az olasz opera irodalom remekmûvei a szalonrománccal, a nápolyi dal, a filmzenével, a bravúros bel canto pedig a legendás Sanremo fesztivál gyõztes örökzöldjeivel karöltve idézte meg Itáliát, a maga utánozhatatlan, egyedi történeteivel. Megjelent az örök város – sajátos romantikájával, a jól ismert mediterrán tájak, a legendás és hamisítatlan olasz helyszínek. Az olasz operák ünnepelt miliõjétõl, a Vespa-k és a Fiat Cinquecento-k nosztalgikus világáig kalauzoltak el bennünket a virtuóz elõadásban, Francesca Taverni – ének, Fabio Vagnarelli – ének, Denis Biancucci – zongoramûvész, Cristiano Alberghini – zeneszerzõ, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar elõadásában, Dubóczky Gergely dirigálásával. Az esten felcsendült Rossini, Verdi, Mascagni és a kortárs Cristiano Alberghini nagy ívû, korszakos muzsikája, s mellette teret kaphattak a könnyed olasz dallamok, mindaz, ami a latin temperamentumot jellemzi, megannyi érzelem, a ringó nyártól, a vakmerõ kalandokon át, Gianni Morandi valaha volt legszebb daláig, amiben térden állva jön hozzánk. Elegánsan, csillagfénnyel búcsúzott a június, a klasszikus zene szerelmeseitõl.

forrás: www.szekesfehervar.hu Vakler Lajos, fotó: Simon Erika

Hírek

Videók