Vallomás

Helyszín
Vörösmarty Színház
Időpont
2022.06.13. 19:00 Jegy

Műsor:

Weber: A bűvös vadász – nyitány

Schumann: a-moll zongoraverseny op. 54

Brahms: 1. (c-moll) szimfónia

 

 

Közreműködik:

Szabó Marcell zongoraművész

 

 

Vezényel:

Dobszay Péter

 

A Farkas Ferenc-bérlet záró estjét Carl Maria von Weber izgalmas fordulatokban bővelkedő cselekményű operája, az 1821-ben diadalmas sikerrel bemutatott A bűvös vadász népszerű nyitánya indítja. A romantikus versenymű-repertoár páratlan remeke, Robert Schumann magasrendű zenei gondolatokban és mély érzelmekben gazdag a-moll zongoraversenye 1845-ben nyerte el végleges, három tételes formáját: nagy igényű szólószólamát ezúttal Szabó Marcell Junior Prima-díjas zongoraművész előadásában hallhatja a közönség. A szünet után a 19. század szimfonikus zenéjének egyik alapműve, Brahms a kortársak által az 1876-os ősbemutató után hamarosan csak Beethoven 10. szimfóniájaként emlegetett 1. c-moll szimfóniája csendül fel. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekart az együttes művészeti vezetője, Dobszay Péter Junior Prima-díjas karmester dirigálja.


Információ:

A Farkas Ferenc hangversenysorozatban a négy koncertet tartalmazó bérlet ára: 9900 Ft.

A csak az őszi, illetve a csak a tavaszi időszakra váltott, két-két koncertet tartalmazó bérlet ára: 4950 Ft.

Az egyes koncertekre a helyek függvényében jegyek is válthatók, jegyárak: 3200 Ft; 2600 Ft; 2000 Ft.

A jegyek és a bérletek árából nyugdíjasok és a diákok számára 25 százalékos kedvezményt biztosítunk.

A zenekar az idei évadban új lehetőséget is kínál a zenebarátok számára: a „regisztrált bérletes” kategóriával, valamint a bérletekkel kapcsolatban a jegyiroda@arso.hu e-mail címen vagy a +3670/509-8805-ös számon kérhetnek információt.

 

Jegyek és bérletek a zenekar jegyirodájában válthatók a Vörösmarty Színházban (Székesfehérvár, Fő utca), nyitva: hétfőtől péntekig 10.00–18.00 óráig

Online jegyvásárlás: arso.jegy.hu