PartiTúra 4. – Fehérlófia

MINDEN JEGY ELKELT! Helyszín
ARSO Székház
Időpont
2023.03.06. 10:30 - 11:15
A 2022-2023-as évad PartiTúra Ifjúsági Hangverseny-sorozatának negyedik, egyben utolsó koncertjén az archeikus magyar mesevilágot idézzük fel Dobszay-Meskó Ilona kortárs zeneszerző-karmester és Tarr Ferenc szövegíró: Fehérlófia zenés mesejátékán keresztül. A csodálatos népmeséből készült modern hangzású zenejáték az izgalmas történetet hitelesen, a mai ember számára is érdekes módon adja elő, úgy, hogy a legfiatalabbak a darabot hallgatva kedvet kapjanak a klasszikus zene hallgatásához. Ebben segíti őket az előadó, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, valamint a történetet felvezető játékos hangszerismertetés, ahol meg lehet ismerkedni a legfontosabb témákkal, valamint a darabban szerepet játszó hangszerekkel. A felnőtté váló, sok kalandot megjáró hős története reményeink szerint nemcsak a fejlődni akarás, a küzdés, az önfeláldozás értékeit mutatja majd be, hanem azt is, hogy a kortárs zenétől nem érdemes félni! A Fehérlófia mesét előadja: Tarr Ferenc, a zenekart Dobszay-Meskó Ilona Erkel- díjas zeneszerző és karmester.
Műsor:
Dobszay-Meskó Ilona – Tarr Ferenc: Fehérlófia
Mesélő: Tarr Ferenc
Karmester: Dobszay-Meskó Ilona

„Fehérlófia.” című, 45 perces ifjúsági előadást március 6-án, hétfőn és március 7-én, kedden 9, 10.30 és 12 órakor, hat előadás alkalmával rendezzük meg az ARSO Székházában (8000 Székesfehérvár Szabadságharcos út 59.).

 


Információ:
Az előadásra belépők 800.- ft-ért válthatók a diákok számára, a kísérő tanárok és nevelők térítésmentesen tekinthetik meg a hangversenyt.