Mozart: Szöktetés a szerájból – ARS REGIA


Helyszín
Vörösmarty Színház
Időpont
2024.01.29. 19:00 - 21:30 Jegy

Mozart: Szöktetés a szerájból – koncertszerű operaelőadás

Wolfgang Amadeus Mozart 1782-ben bemutatott Szöktetés a szerájból című daljátéka elevenedik meg a székesfehérvári Vörösmarty Színház nagyszínpadán 2024. január 29-én. A koncertszerű előadás igazi zenei és színházi csemegének ígérkezik neves operaénekesek és a Vox Mirabilis Kamarakórus (karnagy: Zemlényi Katica), valamint az Alba Regia Szimfonikus Zenekar előadásában, a Junior Prima-díjas Dobszay Péter vezényletével.

Az izgalmas fordulatokban gazdag történet a szerelem és hűség erejét példázza: Belmonte és szolgája, Pedrillo próbálják meg kiszabadítani szerelmeseiket, Constanzét és Blondét Szelim basa szerájából, amelyet a kérlelhetetlen Ozmin őriz. A kalandok során persze nem várt meglepetések sora vár hőseinkre, mindehhez pedig Mozart csodálatos, a mesés Kelet zenei világát felidéző muzsikája társul.

A Vörösmarty Színház nagyszínpada kiváló keretet biztosít a játékhoz: a Szöktetés a szerájból a székesfehérvári művészeti együttesek koprodukciójában megvalósuló előadása minden bizonnyal emlékezetes és feledhetetlen élményt nyújt majd minden opera- és zenebarát számára!

Blonde – Zemlényi Eszter

Pedrillo – Decsi András

Constanze – Horák Renáta

Belmonte – Balczó Péter

Ozmin – Gábor Géza

Szelim – Gáspár Sándor

Közreműködik: Vox Mirabilis Kamarakórus

Vezényel: Dobszay Péter