Laudate eum in sono tubae ‒ Dicsérjétek Őt trombitákkal!Időpont
2021.07.22. 19:30 Jegy

Az Ewald Rézfúvós Együttes hangversenye

A mintegy két évtizedes hagyománnyal bíró sorozat negyedik koncertjének vendége a számos nemzetközi versenyen díjnyertes Ewald Rézfúvós Együttes, amely az európai zenetörténet több évszázadából válogatott programmal zárja a templomi hangversenyek idei sorozatát.

Az Ewald Rézfúvós Együttes 1996-ban alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem akkori hallgatóiból. Tagjai: Bakó Levente, Tarkó Tamás, Sonkovics Lóránd, Magyar Péter, Peresztegi Attila. A kvintett művészei szólistaként is elismertek: országos versenyek győztesei, illetve díjazottjai. Első nemzetközi versenyükön 1998-ban, a műfaj legrangosabb világversenyén, a franciaországi Narbonne-ban megrendezett VII. Nemzetközi Rézfúvós Kvintett Verseny első és különdíját nyerték el. Ezt követően az együttes nyolc nemzetközi versenyről (Franciaország, Németország, Dél-Korea, Egyesült Államok) hozott rangos díjakat. A hazai koncertek mellett számos alkalommal felléptek külföldön, Európán kívül Japánban, Dél-Koreában, az Arab Emirátusokban és Kuvaitban is jártak.

Az együttes tagjai nyitottak minden stílus és irányzat, a könnyebb és komolyabb műfajok felé egyaránt – az egyetlen kritérium számukra a minőség.

A Harmonia Albensis sorozat koncertjei csütörtök esténként 19.30 órakor kezdődnek. A négy templomi hangversenyt tartalmazó bérlet ára 6.400 forint, a jegyár 2.200 forint. Jegyek és bérletek a www.arso.hu oldalon és a Vörösmarty Színházban, a zenekar jegyirodájában kaphatók. A nyugdíjasok és diákok számára az árakból 25 százalék kedvezményt biztosítanak.