Kérdezd a Karmestert! II. – Schubert jegyében

Helyszín
ARSO Székház
Időpont
2022.10.17. 19:00 - 20:30 Jegy
Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar a 2022/2023-as idényben indított új sorozata, a „Kérdezd a Karmestert!” második estjén Franz Schubert egyik legtöbbet játszott szimfonikus alkotása, az 5. B-dúr szimfónia (D 485) csendül fel. A mű kimagasló zenei értékével, formálásának klasszikus tisztaságával vitán felül egyike a klasszika emblematikus remekeinek. A 19. században „trombiták és ütők nélküli szimfónia” néven ismerték az inkább kamarazenekari apparátusra szánt darabot, amelyet valószínűleg egy zenei magántársaság számára komponált a mester. Az 1816. szeptemberében és októberében  készült alkotás első nyilvános előadására jóval a komponista halála után, 1841. október 17-én került sor Bécsben. A különleges hangszerelési megoldásai révén varázslatos hangzásképpel gyönyörködtető kompozíciót Dobszay Péter Junior Prima-díjas karmester, az ARSO művészeti vezetője mutatja be, s válaszol a hallgatóság az előadásra vonatkozó kérdéseire.
Műsor:
Schubert: 5. B-dúr szimfónia (D 485)
Vezényel:
Dobszay Péter, Junior Prima-díjas karmester

Információ:
Az ARSO Székházban rendezett koncertekre jegyek 1900.- ft-ért válthatók.
A jegyek árából az ARSO a nyugdíjasok és a diákok számára minden esetben, kedvezményt biztosít számukra 1425.- ft-os áron kínáljuk a belépőket.
Jegyek és bérletek a zenekar jegyirodájában válthatók a Vörösmarty Színházban (Székesfehérvár, Fő utca), nyitva: hétfőtől péntekig 10.00–18.00 óráig, valamint online  (arso.jegy.hu)
A koncert előtt 18.30 órától lehetőség nyílik helyszíni jegyvásárlásra is, Székházban azonban csak készpénzes fizetésre lesz lehetőség.