Karácsonyi hangverseny

Helyszín
Ciszterci templom
Időpont
2021.12.19. 19:30 - 21:00

Műsor:

Saint-Saëns: Karácsonyi oratórium

Vivaldi: Concerto RV443 (Flautino)

Vezényel:

Pad Zoltán

Közreműködik:

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, az Ars Oratoria Kamarakórus, az Alba Regia Vegyeskar és az Ars Musica Kórus.

Az Ünnepi bérlet a Ciszterci templomban rendezett második estjének programján az olasz barokk és a francia romantika két jeles mesterének muzsikája csendül fel. Antonio Vivaldi több száz concertója e nagy műfaj valódi csúcsteljesítménye. Ezúttal a flautinóra és zenekarra komponált ragyogóan virtuóz, életvidám C-dúr concerto (RV 443) idézi fel a 18. századi Velence varázslatos miliőjét. Az 1835–1921 között élt francia mester, Camille Saint-Saëns zenéjét kifinomult elegancia, gondos formálás, egy találó megfogalmazás szerint „nagyvilági előkelőség” jellemzi. Életműve nagyságához képest viszonylag kevés darabja hallható rendszeresen a koncerttermekben: halálának 100. évfordulója előtt tisztelegve, a Szeretet Ünnepére készülve tűzte műsorára az Alba Regia Szimfonikus Zenekar bensőséges hangvételű, 1858-ban komponált Karácsonyi oratóriumát. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekart, az Ars Oratoria Kamarakórust, illetve az Alba Regia Vegyes Kart (karigazgató: Kneifel Imre) és az Ars Musica Kórust (karigazgató: Szabó Adrienn) Pad Zoltán Liszt-díjas karnagy dirigálja.

 


 

Információ:

Az Ünnepi-bérlet hangversenysorozatában a három koncertet tartalmazó bérlet ára: 5900 Ft.

Az egyes koncertekre a helyek függvényében jegyek is válthatók, jegyár: 2500 Ft.

A jegyek és a bérletek árából nyugdíjasok és a diákok számára 25 százalékos kedvezményt biztosítunk.

A zenekar az idei évadban új lehetőséget is kínál a zenebarátok számára: a „regisztrált bérletes” kategóriával, valamint a bérletekkel kapcsolatban a jegyiroda@arso.hu e-mail címen vagy a +3670/509-8805-ös számon kérhetnek információt.

Jegyek és bérletek a zenekar jegyirodájában válthatók a Vörösmarty Színházban (Székesfehérvár, Fő utca), nyitva: hétfőtől péntekig 10.00–18.00 óráig

Online jegyvásárlás: arso.jegy.hu

 


 

További információ:

A koncert ültetett, látogatásához védettségi igazolvány nem szükséges!

A műsor és a helyszínváltozás jogát a Zenekar fenntartja!

Az esemény sajtónyilvános!