Karácsonyi hangverseny

MINDEN JEGY ELKELT! Helyszín
Szent István-székesegyház
Időpont
2022.12.22. 19:30 - 21:00

Műsor:

Corelli: g-moll „Karácsonyi” concerto grosso op. 6 No. 8

C.P.E. Bach: Magnificat

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar partnerei a koncert során az Ars Musica (karnagy: Szabó Adrienn) és a Primavera kórusok (karnagy: Szarka Andrea) tagjaiból álló összkar lesz.
Közreműködik:
Stefanik Márta – szoprán
Megyesi Schwartz Lúcia – alt
Megyesi Zoltán – tenor
Borka Ákos – basszus

Vezényel: Pad Zoltán Liszt-díjas karnagy

 

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar a 18. század két jelentős komponistájának műveiből állította össze Karácsonyi hangversenyének műsorát. Az első szám Arcangelo Corelli örökszép g-moll „Karácsonyi” concerto grossója, az 1714-ben megjelent „12 concerti grossi” nyolcadik darabja, az olasz barokk hangszeres zene egyik mesterműve, amelynek Pastorale címet kapott híres zárótétele csodálatos melódiákkal adja vissza a szeretet ünnepének meghitt hangulatát. Olasz barokk után német barokk – és egy valódi különlegesség: a program folytatásában Johann Sebastian Bach másodszülött fia, „a berlini vagy hamburgi Bach”, vagyis Carl Philipp Emanuel legjelentősebb egyházzenei alkotása, az 1749-ben komponált Magnificat csendül fel. Mária hálaénekét 1723-ban az apa is megzenésítette – a fiú ritkán hallható reprezentatív darabja méltó utóda a remekműnek. Előadásában az Alba Regia Szimfonikus Zenekarhoz és a székesfehérvári kórusok tagjaiból álló összkarhoz neves énekművészek csatlakoznak, a kivételes zenei élménynek ígérkező koncertet Pad Zoltán Liszt-díjas karnagy vezényli.

 


 

Információ:
Az előadásra belépők 2.500.- ft-ért válthatók, a zenekar Vörösmarty Színházban található jegyirodájában elővételben, nyitva: hétfőtől péntekig 10.00–18.00 óráig vagy online az arso.jegy.hu oldalon. A jegyárból személyes vásárlás esetén az ARSO 25% kedvezményt biztosít a diákok- és a nyugdíjasok számára.

 

Az esemény sajtónyilvános!