Italia bella


Helyszín
Vörösmarty Színház
Időpont
2021.06.11. 19:00 Jegy

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar nyáresti hangversenye

 

Műsor:

Gioachino Rossini: A sevillai borbély – Nyitány

Gaetano Donizetti: Szerelmi bájital – Nemorino áriája a II. felvonásból (Una furtiva lagrima)

Giacomo Puccini: Crisantemi (vonószenekari átirat)

Giuseppe Verdi: La traviata – Alfredo áriája a II. felvonásból (Lungi da lei – De’ miei bollenti spiriti)

Felix Mendelssohn-Bartholdy: IV. szimfónia (A-dúr, „Olasz”) op.90.

 

Közreműködik:
Decsi András – tenor

Karmester:
Dobszay Péter

 

A Covid-helyzet utáni nyitás kapcsán az Alba Regia Szimfonikus Zenekar egy könnyed, nyáresti zenés csokorral szeretne kedveskedni a fehérvári közönségnek.

Segítségként az elmúlt időszakban az embereket ért sok-sok nehézség enyhítésére a 2021. június 11-én tartandó „Italia bella” című koncertünket 50%-os kedvezménnyel kínáljuk fel zeneszerető közönségünk számára, hogy minél többen élvezhessük együtt újra az élő zene semmihez sem fogható varázsát!

 

Kedvezményes jegyár: 1.500 Ft

Jegyvásárlás:

• Alba Regia Szimfonikus Zenekar Jegyirodája, Székesfehérvár, Fő utca 8. (Vörösmarty Színház)
Nyitva: hétfő–péntek 10.00–18.00 óra

arso.jegy.hu

Az érvényben lévő jogszabályok értelmében a művelődési intézményeket kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő, 18. életévét be nem töltött személy látogathatja. Ezt a színház épületébe történő belépéskor védettségi igazolványuk vagy mobilapplikácijuk, valamint személyazonosító igazolványuk vagy útlevelük bemutatásával kell igazolniuk a nézőknek.


 

Italia bella – nyáresti zenés csokor a szimfonikusoktól

A Covid-helyzet utáni újranyitás kapcsán az Alba Regia Szimfonikus Zenekar egy könnyed, olasz nyáresti zenés csokorral kedveskedik a fehérvári közönségnek június 11-én, pénteken 19 órától a Vörösmarty Színházban. Az esten közreműködik Decsi András tenor, a zenekart Dobszay Péter vezényli.

Több mint fél év telt el úgy a fehérvári szimfonikusok életében, hogy nem játszhattak élő közönség előtt – új produkcióikat csak online formában vagy tévéfelvételek segítségével juttathatták el a zenekedvelőkhöz. A májusi újranyitás után pünkösdkor, kamarazenekari formában találkozhattak először a közönséggel a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban, ahol az előttünk álló első júniusi hétvégén végre az egész zenekar színpadra léphet a 17. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok keretében tartott pénteki és szombati hangversenyeken.

Székesfehérváron június 11-én, pénteken 19 órakor rendeznek először koncertet: az Italia bella című könnyed nyáresti zenés csokor helyszíne a Vörösmarty Színház – és mint az est címe is jelzi, olasz szerzők művei csendülnek fel Dobszay Péter, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vezető karmestere, művészeti vezetője vezényletével, Decsi András tenor közreműködésével.

Az est Gioacchino Rossini A sevillai borbély című operájának nyitányával indul, amely önálló zenekari számként talán még a legnépszerűbb Rossini-operánál is ismertebb. Ezt egy másik közkedvelt mű követi, Nemorino áriája Gaetano Donizetti Szerelmi bájital című operájának II. felvonásából – a rendkívül érzékeny dallamív egy olasz zenés csokor kihagyhatatlan darabja. A következő szerző Giacomo Puccini, akinek Crisantemi című művét vonószenekari átiratban hallhatja a közönség. Verditől a Traviata egyik népszerű dala, Alfredo áriája csendül fel az opera II. felvonásából; a koncertet Felix Mendelssohn-Bartholdy: IV. (A-dúr, „Olasz”) szimfóniája zárja – ez esetben nem a szerző, hanem a téma olasz.

A zenekar az elmúlt időszakban az embereket ért sok-sok nehézség enyhítéseként a koncertre 50%-os kedvezménnyel kínálja a jegyeket a zeneszerető közönség számára, hogy minél többen élvezhessék együtt újra az élő zene semmihez sem fogható varázsát. Jegyek már válthatók a https://arso.jegy.hu oldalon és a zenekar jegypénztárában, a Vörösmarty Színházban.