Halottak napi hangverseny

Helyszín
Ciszterci templom
Időpont
2021.11.04. 19:30 - 21:30 Jegy

Műsor:

Fauré: Requiem, valamint Duruflé és Fauré kórusművei

Vezényel:

Pad Zoltán

Közreműködik:

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, az Ars Oratoria Kamarakórus és a Vox Mirabilis Kamarakórus.

A kiváló francia zeneszerző, Gabriel Fauré (1845–1924) a műfajok széles skáláját felölelő életművét sokan a „szalonzene” címkéjével látják el, jóllehet a mester sokkal tartalmasabb muzsikát komponált annál, hogysem ezt a lebecsülő jelzőt igaznak fogadjuk el vele kapcsolatban. Nemes formakultúra és a harmóniák iránti egészen különleges érzékenység jellemzi művészetét, amelyet az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Ünnepi bérletének nyitóestjén gyönyörű Requiemje, valamint finom szövésű kórusművei képviselnek. Hasonló stílusban mozognak az elsősorban orgonaműveiről ismert Maurice Duruflé (1902–1986) énekkari darabjai, akinek kevés számú publikált kompozíciója nagy értéke a 20. század francia zenéjének.

A Halottak napját köszöntő, a Ciszterci templomban megrendezett hangversenyen az Alba Regia Szimfonikus Zenekar partnerei az Ars Oratoria Kamarakórus és a Vox Mirabilis Kamarakórus (karigazgató: Zemlényi Katica) lesznek, vezényel Pad Zoltán Liszt-díjas karnagy.

 


 

Információ:

Az Ünnepi-bérlet hangversenysorozatában a három koncertet tartalmazó bérlet ára: 5900 Ft.

Az egyes koncertekre a helyek függvényében jegyek is válthatók, jegyár: 2500 Ft.

A jegyek és a bérletek árából nyugdíjasok és a diákok számára 25 százalékos kedvezményt biztosítunk.

A zenekar az idei évadban új lehetőséget is kínál a zenebarátok számára: a „regisztrált bérletes” kategóriával, valamint a bérletekkel kapcsolatban a jegyiroda@arso.hu e-mail címen vagy a +3670/509-8805-ös számon kérhetnek információt.

Jegyek és bérletek a zenekar jegyirodájában válthatók a Vörösmarty Színházban (Székesfehérvár, Fő utca), nyitva: hétfőtől péntekig 10.00–18.00 óráig

Online jegyvásárlás: arso.jegy.hu

 


 

További információ:

A koncert ültetett, látogatásához védettségi igazolvány nem szükséges!

A műsor és a helyszínváltozás jogát a Zenekar fenntartja!

Az esemény sajtónyilvános!