ARSO Kortárs Zenei Műhely – A csend körei

Helyszín
ARSO Székház
Időpont
2021.10.28. 19:00 - 21:00 Jegy

Műsor:

Dobri Dániel: Wolfgang elsüllyed egy pohár vízben (ősbemutató) 

Lázár Dániel: Sea Song (ősbemutató)

Mark Simpson: Geysir (magyarországi bemutató)

valamint részletek Wolfgang Amadeus Mozart B-dúr szerenádjából (Gran Partita)

Vezényel:

Dobszay Péter

 

Kortárs művészeti vezető:

Dobri Dániel

 

Vendég:

Fa Nándor, óceáni szólóvitorlázó

és

Nagy Péter, a Vörösmarty Színház színművésze

 

„Aldous Huxley kiszámította, hogy a csend köre évenként tizenhárom és fél kilométerrel szűkül. Már nincs messze az az idő, szól, amikor a csend a földről tökéletesen eltűnik. Boldog lesz, akinek néha sikerül a Himalájában, vagy az óceánon félórás megnyugvásban részesülni. A meghittség köre egyre kisebb.”
(Hamvas Béla)
A meghittség köre, a csend köre. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Kortárs Zenei Centrum őszi koncertjének célja szóra bírni a mindennapi életből és a zenéből eltűnő csendnek utolsó sugarait, ami a körülötte álló hangoknak és világnak értelmet adhat, mértéket teremthet.
A csend sokatmondó és beszédes. A csend nem süket. Saját nyelvén beszél hozzánk. Értjük még? A madarak énekét, a tenger moraját? A szél zúgását, az eső kopogását? A mellettünk ülő sóhaját? Halljuk-e még a Világunk közös lélegzetét, amely minket, a teremtés koronáit a teremtett élettel összeköt? Környezetünk védelme a mi ügyünk, a mi felelősségünk. Talán már tudjuk. Összetartozunk. Ha eltűnik, akkor mi is vele együtt. Nincs másik út.
Eltűnhet? Végleg? Hagyhatjuk?
A koncert előtt Fa Nándorral, a világhírű hajótervezővel és óceáni szólóvitorlázóval Nagy Péter, a Vörösmarty Színház színművésze beszélget kortárs zenéről, hajózásról, értékmentésről, a külső és belső környezetünkről, valamint a csendről.
Az ARSO eseménye lehetőséget biztosít ezen a gondolatok tolmácsolására a zene határokon átívelő nyelvén keresztül, amely a gyakran félreértéseket szülő szavakon túl is képes kapcsolatot teremteni ember és ember között.
A fellépő művészek megjelenését a székesfehérvári Tesényi Dóra slow fashion designer, a DORAWYN brand megálmodója támogatja.

 

 


Információ:

Az október 28-án, csütörtökön 19 órakor kezdődő koncertet a zenekar ismét az ARSO Székházban, a Szabadságharcos 59. szám alatt rendezi.
Kedvezményes jegyek elővételben október 27-ig korlátozott számban kaphatók a https://arso.jegy.hu oldalon online és a Vörösmarty Színházban található jegyirodában (H-P 10-18 óráig)
Kedvezményes jegyár: 1500 Ft | Helyszíni jegyár: 2000 Ft
További információ: +36 70 509 8805 | +36 22 503 503 | jegyiroda@arso.hu
‼︎ A koncert ültetett, védettségi igazolvány nem szükséges, de használata ajánlott ‼︎
| A műsorváltozás jogát fenntartjuk |