Évadzárás az ARSO-nál,

avagy az élet nyáron sem áll meg…

Csodás évadot zárt az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, ám az élet nyáron sem áll meg az ARSO háza táján. Harmonia Albensis-szel, Zene-Szóval és Hunyadi Lászlóval rukkolnak elő az év legmelegebb évszakában.

Hétfőn tartotta évadzáró társulati ülését Székesfehérvár szimfonikus zenekara, amelyen Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Cser-Palkovics András és alpolgármestere, Lehrner Zsolt is részt vett. A kötetlen beszélgetésen a város vezetői köszönetüket fejezték ki a zenekarnak a sok szép élményért, és további támogatásuk felől biztosították a tagokat.

Néhány operatív kérdésen túl a zenekar vezetői ismertették a következő évad terveit – amely hamarosan a nagy nyilvánosság számára is megismerhető lesz. Ruff Tamás, a zenekar igazgatója köszönetét fejezte ki a teljes társulatnak, és megalapította az Évad művésze és az Évad operatív dolgozója díjat, amit szavazás alapján, a szeptember elején osztanak ki. Dobszay Péter művészeti vezető az elmúlt évad egyik legnagyobb kihívásának és sikerének a tavaly augusztus 20-i Bánk bán, majd a januári Szöktetés a szerájból című opera bemutatóját nevezte. Ennek folytatásaként idén augusztus 20-án a Erkel Ferenc Hunyadi László című operája kerül a nagyközönség elé a Zichy-színpadon, majd jövő márciusban Mozart Cosí fan tutte című vígoperáját mutatják be az Ars Regia Bérlet keretén belül. Dobri Dániel, kortárs művészeti vezető a kortárs és ifjúsági koncertek növekvő népszerűségét emelte ki, amely a jövőben országos szinten is kiemelkedő produkciókkal kecsegtet.

És bár szép lassan a zenekar háza tájára is beköszönt a nyár, a közönség idén sem marad zenés élmények nélkül. Június 28-án a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeummal közösen elkezdődik a Zene-Szó sorozat, a július pedig hagyományosan a Harmonia Albensis koncertsorozaté, amely július 4-én, csütörtökön kezdődik egy különleges esttel, amely a francia kóruszenék világába kalauzolja a lelki feltöltődésre vágyó közönséget. Idén először a megszokottól eltérően a Harmonia Albensis koncertjei 19 órakor kezdődnek!