Első díj az első fuvolásnak

Chikara Sugano, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar fuvolaművésze első helyezést ért el az idén rendhagyó módon, online megrendezett III. „Wiener Klassiker” Danubia Talents Nemzetközi Zenei Versenyen, „Fúvós szólista” kategóriában. Gratulálunk a győzelemhez!

Chikara Sugano 1989-ben született Shizuokában, Japánban, és 15 évesen kezdett fuvolázni. A Senzoku Gakuen Zenei Főiskolán (Kawasaki, Japán) és a Zürichi Művészeti Egyetemen tanult, mesterei Kyoko Ueda, Prof. Maria Goldschmidt, Sabine Poyé Morél, Jun Sugawara és Haika Lübcke voltak.

Első díjakat nyert a Shizuoka Fuvolaversenyen, a párizsi „Les Clé d’Or 2015” versenyen, a Szlovén Nemzetközi Zenei Versenyen, valamint az olaszországi Treviso Nemzetközi Zenei Versenyen.

Szólistaként számos rangos, főként európai zenekarban játszott, többek között a Shizuokai Szimfonikus Zenekarban, a zürichi opera zenekarában és a Berni Szimfonikus Zenekarban, de muzsikált az argoviai filharmonikusokkal, a lengyel filharmonikusokkal, a prágai királyi filharmonikusokkal és a müncheni szimfonikusokkal is.

Chikara Sugano 2019 szeptembere óta az Alba Regia Szimfonikus Zenekar első fuvolása.

Hírek

Videók