Egy csepp Itália – az ARSO nyárindító tóparti koncertje

 

Egy csepp Itália címmel adunk szezonzáró, egyben nyárindító koncertet. A könnyed kikapcsolódást ígérő esemény június 24-én, pénteken 19.00 órakor kezdődik a Csónakázó-tónál, az SZKKK Fürdősori épülete melletti füves területen. A belépés ingyenes, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

 

 

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar az évad lezárásaként, egyben a nyári zenei programok nyitányaként egy varázslatos olasz estre várja vendégeit Szent Iván éjjelén, a Csónakázó-tó partján felállított szabadtéri színpadon. Az Itáliát idéző, festői helyszínen megrendezett hangversenyen az olasz operazene nagymestereinek muzsikája csendül fel. Rossini két népszerű nyitánya és Mascagni Parasztbecsületének híres Intermezzója mellett többek között Verdi, Leoncavallo és Mascagni operáinak részleteit hallhatják az érdeklődők, továbbá nem hiányozhatnak a programról a világszerte ismert, szívbemarkoló nápolyi dalok sem.

Az est sztárvendége a székesfehérvári közönség egyik nagy kedvence, Kertesi Ingrid Liszt- és Bartók-Pásztory-díjas operaénekesnő, Érdemes és Kiváló művész, a Magyar Állami Operaház örökös tagja lesz. A művésznő mellett két fiatal, tehetséges énekessel ismerkedhetnek meg a zenebarátok: Velecki Ramóna és Szabó Bence a VI. Országos Gregor József Énekversenyen a zenekar különdíjaként nyerték el a közös fellépés lehetőségét. A koncert dirigense a Zenekar művészeti vezetője, Dobszay Péter Junior Prima-díjas karmester lesz.

A koncert ingyenes, a helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. Esőnap 2022. június 25., szombat 19.00 óra.

 

Hírek

Videók