Díszpolgári cím

Városunk Díszpolgára lett Drahos Béla fuvolamûvész, karmester

 

Székesfehérvár Önkormányzata a Városháza dísztermében ünnepi közgyûlést tartott augusztus 20-án. Az ünnepségen átadták az idei Székesfehérvár Díszpolgára és a Pro Civitate díjakat, valamint a Székesfehérvár Tiszteletbeli Polgára címet is.

 

diszjo

 

A város a kitüntetések egyikét Drahos Béla Liszt Ferenc-díjas fuvolamûvész-karmesternek adományozta, a Székesfehérváron folytatott közel két évtizedes mûvészeti tevékenysége elismeréseként. A méltatásban elhangzott, hogy Drahos Béla a város kulturális életének meghatározó egyénisége, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar mûvészeti vezetõjeként Székesfehérvár zenei életét korábban soha nem látott és tapasztalt színvonalra emelte. Tanári pályája során számos fiatal tehetség kibontakozását segítette. Igényes karmesteri és menedzseri munkájának köszönhetõen, kezei alatt a zenekar mérhetetlen szakmai fejlõdésen ment keresztül, ami megalapozta az önálló intézménnyé válást is. Székesfehérvár Önkormányzata a városban hosszú éveken át végzett zenemûvészeti és zeneoktatási munkájáért mondott köszönetet a díszpolgári címmel.

 

aug20_unnepi_kozgyules_cds_8500

 

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar minden jelenlegi és korábbi mûvésze és munkatársa nevében szívbõl gratulálunk a megtisztelõ díjhoz!

 

fotó: Bácskai Gergely

Hírek

Videók