Bemutatkozott az Ars Oratoria Kamarakórus

BAROKK PASSIÓVAL MUTATKOZOTT BE AZ ARS ORATORIA KAMARAKÓRUS

Buxtehude Membra Jesu nostri címû barokk passiójával mutatkozott be pénteken este Székesfehérvár új kórusa a Szemináriumi templomban. Az Ars Oratoria Kamarakórus nyitókoncertjét Pad Zoltán Liszt-díjas karvezetõ vezényelte, és neves, Fehérvárról származó szólisták léptek fel.

 1

Az elsõ este közönségét ifj. Major István zenekarigazgató köszöntötte, óriási jelentõségûnek nevezve a professzionális kórus megalakulását. Felidézte, hogy amikor négy éve önállóvá válhatott az évszázados múltra visszatekintõ együttes. Azt mondta, a város döntése óriási jelentõségû volt – ahogyan az is, hogy ma egy új, hivatásos énekesekbõl álló, professzionális kórus mutatkozhat be, amelybõl az országban is csak néhány mûködik. Az igazgató megköszönte a város és a zeneszeretõ közönség bizalmát, támogatását, és kellemes estét kívánt a szakrális darabhoz.

A csodálatos barokk passiót neves Székesfehérvárról származó szólistákkal adták elõ: Jónás Krisztina és Ballabás Aliz szopránt, Csapó József kontratenort, Marosvári Péter tenort, Rezsnyák Róbert baritont énekeltek. A kórus felkészítésében Radics Éva karnagy mûködött közre.

A húsz fõs együttessel legközelebb májusban találkozhatunk majd, amikor amatõr kórusokkal együtt adnak koncertet. A rendezvényen ott volt Brájer Éva és Róth Péter alpolgármester, több önkormányzati képviselõ, intézményvezetõk és a város zenei életének szereplõi.

2

forrás: www.szekesfehervar.hu szöveg: Fraller Ildikó, fotó: Simon Erika

Hírek

Videók