Bemutatkoznak fiatal énekeseink

 

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar az évad lezárásaként, egyben a nyári zenei programok nyitányaként egy varázslatos olasz estre várja Szent Iván éjjelén vendégeit a Csónakázó-tó partján felállított szabadtéri színpadon. Az Itáliát idéző, festői helyszínen megrendezett hangverseny műsorán természetesen az olasz operazene nagymestereinek muzsikája csendül fel s magától értetődően nem hiányozhatnak a programról a világszerte ismert, szívbemarkoló nápolyi dalok sem. Az est sztárvendége a székesfehérvári közönség egyik nagy kedvence, Kertesi Ingrid Liszt- és Bartók-Pásztory-díjas operaénekesnő, Érdemes és Kiváló művész, a Magyar Állami Operaház örökös tagja lesz. A művésznő mellett két fiatal, rendkívül tehetséges énekessel ismerkedhetnek meg a zenebarátok: Velecki Ramóna és Szabó Bence a VI. Országos Gregor József Énekversenyen a zenekar különdíjaként nyerték el a közös fellépés lehetőségét.

 

Veleczki Ramóna, Szabó Bence az ARSO Különdíjasai Dobri Dániellel

 
 
 
 
Már gyermekkorom óta tudtam, hogy a zene, az éneklés az, amivel foglalkozni szeretnék. A Kodály Zoltán Általános Iskola befejezése után a Nyíregyházi Szakgimnázium magánének tanszakára nyertem felvételt. A tanulmányaimat Ács Gabriella énekművész-tanár kísérte végig. Hatalmas öröm és megtiszteltetés, hogy szólistaként egy olyan fantasztikus zenekarral léphetek fel, mint az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, valamint olyan elismert és kiváló énekessel lehetek egy színpadon, mint Kertesi Ingrid. A koncert tematikája is nagyon közel áll hozzám, hiszen az olasz romantika amit a legszívesebben énekelek. ” – mondta a hangverseny előtt Veleczki Ramóna.
 

Veleczki Ramóna a Gregor József Országos Énekversenyen

 

 

4 éves korom óta éneklek. Zeneóvodába, majd zeneiskolába jártam. Hatvanban a Kocsis Albert alapfokú művészeti iskolában, először Pálos Oszvaldné, később Köles Éva énektanárok tanítottak. Minden évben énekversenyeken vettem részt, akkor ismerhettem meg a színpad varázsát. 2017-2018 között a Magyar Állami Operaház gyermekkórusának tagja voltam. Megnyertem egy televíziós tehetségkutató versenyt, énekeltem könnyedebb műfajokban, szinkronizáltam egy nagy sikerű Disney filmben, de a szívemhez legközelebb a klasszikus zene áll. 2019-ben a Hatvani Zeneiskolában klasszikus magánének szakon folytattam tanulmányaimat, Szabó Krisztina énekművész növendékeként. 2020 óta a Liszt Ferenc Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnáziumának tanulója vagyok, énektanárom Szabó Magdolna Mária. Most pénteken régi nagy álmom válik valóra: végre szimfonikus zenekarral léphetek fel. Örömmel és várakozással töltött el a lehetőség, és a közös munka Kertesi Ingrid művésznővel, és az Alba Regia szimfonikus zenekarral. Nagyon nagy megtiszteltetés számomra ez a lehetőség!” – üzente Szabó Bence.
 
 

Szabó Bence a Gregor József Országos Énekversenyen

 

Hírek

Videók