Bemutatjuk a Parlami est olasz szólistáit

Francesca Taverni – Musicalénekes, színmûvész, táncmûvész

 

DSCF3000

Firenzében született, musicalt és táncmûvészetet tanul, majd diplomát szerez Londonban (Royal Academy of Dancing di Londra (A.R.A.D). További mûvészeti performance mesterképzéseken csiszolja tehetségét olyan hírességek mellett, mint Larrio Ekson, Jean Marc Boitiere, Matt Mattox, Virgilio Sieni. Számos nemzetközi kvalifikációs versenyen vesz részt, köztük díjat nyer a vicenzai “Spazio Danza” versenyen a “Romeo, Giulietta e Desdemono” produkcióval (1990), közönségdíjas és kritikusok díjasa a “La zanzara d’oro”, fiatal énekesek dalversenyén (Bologna 1991).Szoprán szolistája a “Plantation Sound Chorus”, a “ Sara Sheppard Spirituals”,a “Garden House” (rap & soul), “Jacid” (acid jazz), és a “Nice2B3” bandnek, alapítója a “poptól a musicalig” arculatú Biancaluce Quartet-nek.

A Blues-, jazz-, soul énekesi tapasztalattal, az ambiciózus fiatal színész-énekes-tánctehetségre felfigyel a musicalvilág, gyorsan ível karrierje a legjelesebb itáliai és európai musicalekszínházak színpadain. Fellép egyebek között a “Szombat esti láz” Annette szerepében, a musicalvilág ismert színészeibõl álló cast tagja a Milánói Nemzeti Színház “Nights on Broadway” produkciójában, Mary Magdalene a “Jesus Christ Superstar”-ban, Maureen a Pavarotti International Production “Rent”elõadásaiban, Grizabella, Bombalurina, Gumbie, Jellylorum, Elektra és Tantomile a “Cats”-ban (Berlin), és a 2010-11 teljes évadban a Stage Entertainment, Italia Produktion meghívására – Róma és Milánó jeles színpadain – Donna szerepét alakítja a “Mamma Mia!” világsikerû musicalben. Fellép a “Next to Normal” (2015) és a “Sister Act”(2016) megaprodukciókban.

Musicalt és koreográfiát tanít, mesterkurzusokat vezet neves olasz musical- és táncszínházakban, iskolákban. 2000-ben a Coca Cola felkérésére az országos karácsonyi reklámdal sztár-énekese. A legendás olasz könnyûzene méltó képviselõje, hiteles interpretáló énekese. Mûvészetét 2000 – ben a “Legjobb Nõi Musical-elõadómûvésznek Itáliában” odaitélhetõ IMTA (Italian Musical Theatre Awards) díjjal ismerik el.

 

Fabio Vagnarelli – Színészkomikus, énekes

 

fabio

A bolognai “Gli Oblivion” musicaltársulat állandó tagja. A zenéhez való vonzódása már fiatalon megmutatkozik, korábban mint saxofonista, késõbb énekesként. Pályáját a musical és a színház határozza meg. Diplomamunkáját Perugiában Kommunikáció Szakon készíti Színháztudományi témában, majd zenei diplomát 2007 –ben szerez a Bernstein School of Musical Theatre –nál, melyet mesterképzés követ a Guiford School of Acting – Londonban.

Azonnal meghívást kap a a népszerû zenemûveket paródia-feldolgozásban magas mûvészi fokon elõadó, mûfajában Itália-szerte legelismertebb zenei és elõadómûvészi formáció, a Gli Oblivion társulatba, melynek azóta állandó tagja, fellépõ mûvésze. Fellép a Jekyll & Hyde címû musicalben a Teatro Stabile d’Abruzzo-ban, majd koncertezik a MaiFACE Quartettel a Mirabilandia címû Musical produkcióiban.

2007-tõl a “Gli Oblivion” állandó tagjaként számos produkcióban válik híressé hazájában, köztük a “Jegyesek 10 percben” (Manzoni mûve nyomán), az “Oblivio Show”és a “The Human Jukebox”produkciókban, majd a 2013-tól teljes színházi évadokat lefedõ és jelenleg is , mûfajában az itáliai népszerûségi lista élén álló “Othello, a H néma”címû (Shakespeare és Verdi mûvei nyomán, Giorgio Gallone rendezésében) fergeteges sikerû zeneparódia- sikersorozatával, Cassio szerepében. Gyakori vendége a vezetõ olasz médiáknak (pl. Rai)2015-tõl tagja az ‘O Sole Trio” és a “Preludio Pop Trio” formációknak. Magyarországon nagy sikerrel koncertezik 2016 /17 nyarán a Denis Biancucci vezetésével vendégszerepelt ‘O Sole Trio “Arrivederci Róma!” “Piazza Grande..Fõtér olasz módra” ill. ”Azzurro” produkciókkal.

 

Denis Biancucci – Zongoramûvész, karmester

 

biancucci

A Bolognai Konzervatóriumban szerzett diplomát. További tanulmányokat folytatott a londoni ‘Guildhall School of Music and Drama’ –ban és a Trentoi Konzervatóriumban, ahol Jazz-szakon is diplomát szerzett. 1° díjas Párizsban, a “Concours Musical de France” Ginette Gaubert zongoristaversenyen. Széleskörû repertoárjával – a klasszikus zenétõl a kortárs zenéig és a jazz-ig – nemzetközi hírnévre tett. Interpretációjában több felvétel készült a RAI olasz közszolgálati televízió, valamint a filmvilág jeles képviselõi, köztük Ennio Morricone felkérésére. Karrierjét fellépések és turnék sora alakította hazájában és nemzetközi pódiumokon, Európa-szerte ( pl. a Bécsi Konzerthause, a Párizsi Opera Comique) és valamennyi kontinensen. Magyarországon, számos alkalommal koncertezett a Zsolnay Kulturális Negyed, Kecskeméti Tavaszi Fesztivál, Szeged – Muzsikáló Udvar, Szentendrei Teátrum és Nyár, Gyõri Barokk Fesztivál, Sopron – Liszt Ferenc Centrum, és a Gödöllõi Grassalkovich-Kastély színpadán, gyakori fellépõ mûvésze a Keszthelyi Festetics-Kastélynak.

Mûvészeti vezetõje és zongoristája a Straviarte Phora Quartett és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar kooprodukcióban sikerre vitt nagyszabású koncertjének „Parlami d’Amore” (Székesfehérvár,2017 Június 30)

Közremûködött a Modenai Orazio Vecchi Konzervatórium „Musica Vocale Extra-Colta”, L. Pavarotti nevével fémjelzett projektjében. Elsõbillenytûsként dirigálta a Római Teatro Brancaccio musicalszínház és a Milánói Teatro Nazionale zenekarát a Stage Entertainment produkciós managment világsikerû musical-elõadásaiban a “Mamma Mia”, “A szépség és a Szörnyeteg” és a“Szombat esti láz mega-produkciókban. Zenei konzulense és zongoristája a hazájában rendkívül népszerû “Gli Oblivion” zeneparódia formációnak, a sikercsúcsokat döntögetõ “Othello a “H” néma” címû musicalben. Elnökségi tagja a Cento-Ferrarai Teatro G.Borgatti Színházi Alapítványnak. Fellépései mellett musicalt tanít Milánóban. Zenei vezetõje és zongormûvésze a Giorgio Casciarrival, Alessandro Goldonival ill. Domenico Meninivel alkotott Duo, továbbá a “Preludio Duo/Trio/Quartett”, a “Straviarte Phora” és az “O Sole Trio” formációknak.

 

Hírek

Videók