Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar PartiTúra című ismeretterjesztő koncertsorozata az általános iskolásoktól a középiskolásokig minden korosztálynak kínál olyan programot, amelyen keresztül a fiatalok az adott műsornak megfelelő módon ismerhetik meg a klasszikus zenét, annak különböző korszakait és műfajait.

 Tematikus, 45 perc hosszúságú koncertjeink rendhagyó énekóraként is funkcionálnak: az elhangzó darabok között Dobri Dániel a zeneszerző szemszögéből mesél a művekről, a közönséget is aktívan bevonva a kommunikációba.

Az Amerika hangja című koncertünkön olyan tengerentúli, európai és orosz zeneszerzők műveivel ismerkedhetünk meg, akikre nagy hatást gyakorolt a jazz dallam- és ritmusvilága, vagy akár Hollywood filmzenéje. De mitől lesz amerikai az európai eredetű klasszikus zene? Hogyan hat a popkultúra a XX. század kezdete óta a művészetekre? Lehet, hogy a „komolyzene” nem is feltétlenül olyan komoly? Dmitrij Sosztakovics, George Gershwin és Csengery Dániel darabjain keresztül ezekre a kérdésekre is választ kapunk következő PartiTúra hangversenyünkön.

Programjainkat nemcsak a gyermekeknek és fiataloknak, de minden korosztálynak ajánljuk, 9 éves kortól 99 éves korig!

A koncertek december 4-én és 5-én 9:00-kor, 10:30-kor és 12:00-kor kezdődnek.

A nagy érdeklődésre való tekintettel már csak december 4-én hétfőn 12 órára van szabad helyünk!

Jegyek:

https://arso.jegy.hu/program/partitura-ifjusagi-sorozat-amerika-hangjai-152098/1036533

Helyszín: ARSO-székház (Szabadságharcos út 59.)

Műsor:

Sosztakovics: Jazz-szvit (részlet)

George Gershwin: Lullaby for String Orchestra

Scott Joplin: Három Ragtime

Csengery Dániel: Concertino

Zequinha de Abreu: Tico-tico

Közreműködik: Vasvári Tamás(zongora)

Vezényel: Tóth-Vajna Gergely