A TEMPLOM ÉS A ZENE ÁHÍTATA – BEFEJEZŐDÖTT A SZIMFONIKUSOK KAMARAZENEI SOROZATA

 
Szombat este rendeztük az idei negyedik, a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeummal közös szervezésű, kamarazenei előadássorozatunk utolsó estéjét. A ZENE-SZÓ sorozat befejező koncertjét Fény és erő – kamarazene rézfúvós kvintettre címmel láthatta a közönség.

 

 

 

 

A műsorban elhangzott Tylman Susato: Renaissance Dances, Antonio Vivaldi: Shameless Wedding Arrangement of Vivaldi’s Spring, Giuseppe Verdi: Triumph March (Aida), Rossini-Mattern: William Tell Overture, Franz Lehár: The Lustige Witwe (potpourri), George Gershwin: Summertime, Chris Hazel: Mr. Jumps, Lew Pollack: That’s a Plenty.

Közreműködtek: Ottmár Dávid – trombita, Nagy Eleonóra – trombita, Kovács Gergely – kürt, Balogh Sándor – harsona, Pék András – tuba. 

Az est házigazdája dr. Szabó Balázs – zenetörténész, az ARSO művészeti tanácsadója volt.

Eredetileg az Egyházmegyei Múzeum udvara adta volna a helyszínt, mint a sorozat többi alkalmával is. Azonban az őszi idő, az eső ijesztgetése miatt máshol kellett a hangversenyt megrendezi, és a Szent Imre Templom fogadta be a fúvós kvintettet és a közönséget. A gyönyörű, fennkölt környezetben szépen szólt a muzsika, még akkor is, ha nem mindegyik mű illet a templomba. De ezt feledtette a zene áhítata. A különböző stílusú művek mégis az öröm óráját hozták a szép környezetben.

Smohay András, a Múzeum igazgatója és dr. Szabó Balázs a műsor végén megerősítette a jó hírt, miszerint jövőre folytatódik a Zene-szó!

 

 

forrás: www.szekesfehervar.hu 

Hírek

Videók