Vadonatúj CD, melyen a legújabb
Bogányi zongora hallható!

Két zongoraverseny egy CD-n a zongora megálmodójának előadásában.

Igazi megnyugvást keres? Valami elegáns különlegességre vágyik? Teremtsen élményt otthonában is! Élvezze Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművészünk csodálatos játékát az újévben is. Hallgassa meg a bécsi klasszika és a német romantika két remekművét a világszenzációként híressé vált Bogányi zongora lágy csengésével! Rendelje meg most, ingyenes kiszállítással!

Új év, új ár!

A CD ára: 2990 Ft
A postaköltséget mi álljuk!

További információ

Tel: +36705098805
E-mail: jegyiroda@arso.hu

MEGRENDELÉS

Kérjük adja meg adatait és postacímét! Kolléganőnk a megrendelésről megerősítő e-mailt küld Önnek hamarosan. Köszönjük érdeklődését!

A BOGÁNYI-ZONGORÁT 2015 januárjában mutatták be. Ihletője, a hangzás és a design megújítását és újrateremtését sürgető évtizedes belső késztetés, amely tíz év kutatás és tervezés vezetett Bogányi Gergely belső késztetésétől egészen a megvalósulásig. A forradalmian új hangszer fejlesztésének középpontjában a lehetséges legtisztább minőségű hangzáskép megteremtése volt… A technikai újítások következtében a hangszer gyakorlatilag teljesen ellenáll a környezet változó hatásainak, a hang lecsengési ideje épp ezért jelentősen megnövekedett. Így végsőkig letisztult zongorajáték válik lehetővé; kristálytiszta, egyenletes hangminőség, melyet sem a levegő magas páratartalma, sem szárazsága nem befolyásol többé.

Az 595-ös számú B-dúr koncert WOLFGANG AMADEUS MOZART (1756-1791) utolsó zongoraversenye. Amikor ezeket a műveit írta a bécsi társasági és zenei élet középpontjában állt, hamarosan azonban a szerencse elszegődött mellőle: egészsége romlott és komoly anyagi gondjai is keletkeztek. Ezen körülmények egyértelműen rányomták bélyegét zeneszerzői munkásságára is. A pezsgő, vidám élcelődés lassan átfordul egy sokkal inkább letisztult, rezignáltabb hangvételbe, ami már egyértelműen tetten érhető ebben a műben.
„A darab szerkezete nem tér el a korábbi zongoraversenyekétől, mégis úgy látszik, mintha ezt a kompozíciót önmaga számára írta volna Mozart: a társasági modor, a szellemes csevegés elegáns fordulatai átadják helyüket a személyes mondanivaló megrendítő rezignációjának, befelé forduló egyszerűségének. Ez az új magatartás az első tétel kidolgozási szakaszában mutatkozik meg a legfeltűnőbben, Beethovent megelőző szerves tömörségével, tematikus munkájával. Feltűnően sok a moll-epizód ebben a dúr hangnemű tételben: ez is mélybe húzó hangulati eleme a műnek. – írja Pándi Marianne.
Aki a briliáns hangszeren hallgatja a briliáns technikával és meggyőző átéléssel előadott művet, megállapíthatja, hogy itt a mű, a művész és hangszer ritka találkozásáról van szó. Ilyenkor minden a mű szolgálatába áll úgy, hogy az előadónak módja van saját értelmezését is megélni minden hangban. A művészi tartalomnak egészen különleges minőséget ad a különleges hangszer, a mű ugyanaz, de mégsem, mintha a mozarti ragyogást valamilyen XXI. századi többlet-fény fokozná, kortárs-hangzásokat felidézve. Az időtlen mű kortárs-értelmezésben, kortárs-hangzással nagy szellemi élmény, minden zenehallgató-felfedező igazi örömére.

A valaha zongoravirtuóznak készülő ROBERT SCHUMANN (1810–1856) egy helytelen technikával kivitelezett ujjgyakorlattal tönkretette a kezét; egyszer s mindenkorra le kellett mondania a nyilvános szereplésről. Ezzel egy időben kezdte el foglalkoztatni a zongoraverseny gondolata, amely – érthető módon – nem csak virtuózok számára született.
„Valami mást kell kitalálnom” – írta 1839-ben jegyesének, a kiváló zongorista Clara Wiecknek.
A lassan készülő, végül 1845-ben befejezett versenymű a témákkal való elmélyült foglalkozást sejtet. Ezt a koncentrált kompozíciós technikát megalapozta már a dalokba fektetett intenzív munka, amely Schumann 1840-es évét jellemezte. A dal az a műfaj, amelyben operányi drámát lehet megjeleníteni kamarazenei intimitásba burkolva és ennek Schumann volt az egyik legnagyobb mestere. A zongoraverseny valamennyi témája egy tőről fakad, ugyanakkor mindegyiknek saját arculata, regisztere, ritmikája van. A szóló hangszer és a zenekar szerepe – ellentmondva a concerto klasszikus szabályainak – egyenrangú, ettől a darab bensőségessé, kamarazene-jellegűvé vált. Az egymásba fonódó három tételből számos korábbi szóló zongoradarab melodikája, hangulata köszön vissza – beleértve a Beethoventől már ismert és a Brahmsnak is ötletet adó fugatóval a mű záró tételében.

ÚJ ÉV, ÚJ ÁR!

Rendelje meg most szeretteinek a legújabb Bogányi zongora vadonatúj CD-jét! Persze ne felejtkezzen el saját magáról se!

A CD ára: 2990 Ft
A postaköltséget mi álljuk!

További információ

Tel: +36705098805
E-mail: jegyiroda@arso.hu